Vliegende start: driepunter in Groningen

Vliegende start: driepunter in Groningen

FC Utrecht is het kalenderjaar 2016 begonnen met een even ruime als verdiende zege op FC Groningen. In Euroborg gingen de Utrechters met 1-4 winnen.
Een unicum. Niet meer en niet minder dan dat. FC Utrecht slaagt er tijdens de eerste competitiewedstrijd van 2016 in vier keer te scoren in een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het is voor het eerst in de clubhistorie dat de ploeg uit de Domstad dat presteert.

Teamwork
Dat het juist bij deze ijskoude editie van FC Groningen-FC Utrecht lukt, is geen toeval. Het is het resultaat van hard werken, goed voetbalspel en prima afronding. Van focus, van teamwork; van, kortom, een goed staaltje werk.

Vier goudhaantjes
De vier Goudhaantjes van de Dag zijn Bart Ramselaar, Timo Letschert, Chris Kum en Andreas Ludwig. Zij zijn het die erin slagen Sergio Padt te passeren, al kunnen dat er ook nog best een paar meer zijn. Wat te denken van Yassin Ayoub, Patrick Joosten en Sébastien Haller, die stuk voor stuk ook (meerdere) aardige kansen krijgen.

Ramselaar opent de score
Ramselaar opent de score in Euroborg. De bal gaat maar net over de lijn en dat ziet scheidsrechter Björn Kuipers uitstekend: 0-1. De nieuwe Groningse spits Alexander Sørloth doet na een klein half uur wat terug door van dichtbij goed in te schieten (1-1) en op dat moment is er even een fase waarin de thuisploeg het initiatief neemt.

Verdedigers op schot
Maar lang duurt dat niet. Een paar minuten na de break meldt Letschert zich bij een vrije bal, een meter of twintig van Padt’s doel vandaan. Letschert tilt het leer over de muur heen en ziet de bal tegen de touwen vliegen: 1-2. Tien minuten later is het een andere verdediger, Chris Kum, die de 1-3 binnenwerkt.

Ludwig heeft het laatste woord
En voor zover de Groningers dan nog hoop hebben op een prettig begin van 2016, schiet Ludwig die aan diggelen. De Duitser, die een kwartier voor tijd z’n tweede gele kaart en dus een rode prent krijgt, ontvangt de bal van Haller en jaagt het leer de winkelhaak in: 1-4.

Zondag: PEC Zwolle-thuis
FC Utrecht maakt zich nu op voor de eerste thuiswedstrijd van het jaar. Aanstaande zondag komt PEC Zwolle op bezoek in Stadion Galgenwaard. Er is vrije kaartverkoop en de tickets zijn erg in trek. Het duel met de Zwollenaren begint zondag om 14.30 uur. Kaarten kun je online en in de FC Utrecht Fanshop kopen.

FC Groningen - FC Utrecht 1-4 (1-1)
16. Bart Ramselaar 0-1
27. Alexander Sørloth 1-1
48. Timo Letschert 1-2
59. Chris Kum 1-3
61. Andreas Ludwig 1-4

Gele kaart: Michael de Leeuw (FC Groningen).

Rode kaart: Andreas Ludwig (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 20.545.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Hedwiges Maduro (81. Danny Hoesen), Desevio Payne (56. Jesper Drost); Johan Kappelhof, Simon Tibbling (66. Rasmus Lindgren), Michael de Leeuw; Albert Rusnak, Alexander Sørloth, Bryan Linssen.

Opstelling FC Utrecht:
Robin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Bart Ramselaar (89. Louis Nganioni), Andreas Ludwig, Yassin Ayoub; Sébastien Haller, Patrick Joosten (82. Sofyan Amrabat).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht