Voorstel FC Utrecht: begin het seizoen later

Algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht oppert om het nieuwe Eredivisie-seizoen later te beginnen. Zo neemt de kans op volle(re) stadions toe, waardoor de economische schade die clubs lijden door de coronacrisis niet nog groter wordt.

FC Utrecht denkt dit jaar binnen de begroting te blijven, maar de uitdaging zit volgens Van Es net als bij veel andere clubs in het volgende seizoen. Hoe gaat de club supporters en sponsors, die dit seizoen niet of nauwelijks in het stadion zijn geweest, bewegen toch opnieuw een stoeltje af te nemen? Bij FC Utrecht kregen de seizoenkaarthouders geen compensatie voor de gemiste wedstrijden. Dat lijkt niet nog een jaar haalbaar. Van Es hoopt dat de KNVB meedenkt.

'Een mogelijkheid wellicht is om de competitie komend seizoen weer iets later te beginnen', vertelt Van Es in gesprek met VI. 'De aanname is nog steeds dat we in de herfst allemaal gevaccineerd zijn. Later starten is mogelijk een goede manier om de grootste schade te beperken.'
 
De KNVB maakte afgelopen maand bekend dat het nieuwe Eredivisie-seizoen in het weekeinde van 14 en 15 augustus van start zal gaan. Omdat het WK in Qatar pas in november en december 2022 zal worden afgewerkt, is er niet de noodzaak om al heel vroeg klaar te zijn.

Lees hier het volledige artikel van VI.nl


Galgenwaard

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht