Voorzitter SVFCU: Dit is groter dan FC Utrecht

Voorzitter SVFCU: Dit is groter dan FC Utrecht

Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht, gaat ervan uit dat het EK vrouwen in stadion Galgenwaard zonder problemen zal verlopen. Hij neemt de dreiging van IS voor een aanslag in Galgenwaard aan de andere kant wel erg serieus.
Den Hartog heeft geen kaarten en zal niet naar één van de wedstrijden in Galgenwaard gaan. Zijn zoon heeft wel kaarten voor het duel tussen Schotland en Engeland op woensdag 19 juli. De dag van de mogelijke aanslag. ,,Of hij mag? Nou, hij is 28 jaar. Ik heb er niets meer over te zeggen.""

Hij vindt het zeer vervelend dat het stadion Galgenwaard mogelijk het doelwit is van een IS-aanslag. ,,Het zou heel erg zijn als er iets gebeurt, maar volgens mij is de beveiliging heel groot. Ook het camerasysteem in het stadion is zeer goed. Iedere supporter kan haarscherp in beeld worden gebracht.""

Een supporter van FC Utrecht reageerde boos op de IS-dreiging en uitte dat op zijn twitteraccount. Galgenwaard is zijn tempel. Den Hartog: ,,Dit is groter dan FC Utrecht. De club staat er ook buiten. Het EK is van de Europese voetbalbond.  Wij kunnen dat probleem met IS hier niet oplossen.""

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht