Vriendschappelijk duel eindigt onbeslist

Vriendschappelijk duel eindigt onbeslist

FC Utrecht en De Graafschap komen op Sportcomplex Zoudenbalch niet tot scoren (0-0).

De vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Utrecht en De Graafschap eindigde vanmiddag (donderdag) op Sportcomplex Zoudenbalch zoals-ie begon: in 0-0.
De Beul van Jong FC Utrecht is hij. Piotr Parzyszek. De Poolse spits die, eerder dit seizoen, de Jupiler League-wedstrijd tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht eigenhandig beslist. In een sfeervol De Vijverberg maakt hij alle drie de Achterhoekse doelpunten, waarvan liefst twee strafschoppen. 3-1 wordt het die dag.

 

Jensen versus Parzyszek

Maar dat de ene dag de andere niet is, leert de jeugdinternational in het oefenduel met FC Utrecht. Als De Graafschap na dik 35 minuten voetballen op Zoudenbalch een penalty krijgt vanwege een door Rubio Rubin op Luis Pedro gemaakte overtreding, meldt hij zich nog vol zelfvertrouwen bij de elfmeterstip. Om enkele tientallen seconden later te zien hoe FC Utrecht’s sluitpost David Jensen gehakt maakt van zijn penalty. De Deen kiest de goede hoek en dooft de aspiraties van de Pool. Geen goal.

 

Aluminium

Aan de andere kant van het veld wordt keeper Filip Bednarek, eveneens een Pool trouwens, door de Utrechters zo nu en dan op de proef gesteld. Maar is het niet Bednarek, maar het aluminium dat de gevaarlijkst ogende poging doet stranden. Een vrije trap van Andreas Ludwig strandt in schoonheid, precies op de winkelhaak.

 

Klaiber’s comeback

In een wedstrijd waarin Sean Klaiber zijn rentree voor FC Utrecht maakt zijn de hoogtepunten verder op de vingers van één hand te tellen. Na de rust maken Kristoffer Peterson en Rubio Rubin het invaller-keeper Jasper Heusinkveld nog wel een paar keer lastig, maar de doelman houdt zijn kooi schoon.

 

Op naar Go Ahead Eagles-thuis!

Voor FC Utrecht gaat het volgende week zaterdag weer om de punten. Die dag speelt de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag in Stadion Galgenwaard tegen Go Ahead Eagles. Die partij begint om 18.30 uur.

 

FC Utrecht – De Graafschap 0-0 (0-0)

 

Gele kaart: Menno Koch (FC Utrecht).

 

Toeschouwers: 300.

 

Opstelling FC Utrecht:

David Jensen; Sean Klaiber (61. Giovanni Troupée), Mark van der Maarel (76. Jelle de Lange), Menno Koch, Robin van der Meer; Willem Janssen (61. Darren Rosheuvel), Sofyan Amrabat (61. Mitchell van Rooijen), Andreas Ludwig, Rubio Rubin; Gyrano Kerk (82. Sylla Sow), Richairo Zivkovic (46. Kristoffer Peterson).

 

Opstelling De Graafschap:

Filip Bednarek (46. Jasper Heusinkveld); Sven Nieuwpoort (82. Antek Konderak), Luis Pedro (46. Bart Straalman), Jurre Vreeman (46. Abdelilah el Malki), Tim Keurntjes; Alexander Bannink (70. Koen Huntelaar), Mark Diemers, Youssef el Jebli (82. Marlon Versteeg), Andrew Driver; Piotr Parzyszek (46. Anthony van den Hurk), Elvio van Overbeek.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht