"We spelen op de helft van ons kunnen"

Na afloop van het gelijkspel tegen VVV-Venlo (1-1) heerste er chagrijn in het FC Utrecht-kamp. Vooral het besef dat de Domstedelingen veel meer kwaliteit op het veld hadden staan dan de tegenstander, maar dit niet in de uitslag konden uitdrukken zorgde voor de nodige frustratie, gaf trainer John van den Brom toe.


FCUFEY-38

"Normaal gesproken zijn wij zowel individueel en als team beter dan VVV", vertelde de Amersfoorter in gesprek met RTV Utrecht. "Alleen heb je ook vandaag weer gezien dat het geen garantie is op goed spel." Hij baalde vooral dat de goede wedstrijd van vorige week tegen ADO Den Haag (4-0) winst geen vervolg kreeg op bezoek in Venlo. "Het is zo frustrerend dat we dat niet hebben kunnen doorzetten."

In de rust vielen er harde woorden in de kleedkamer van FC Utrecht, vertelde Van den Brom. "Mark (Van der Maarel, red.). zei: 'er moet een tandje bij'. Dat is gewoon niet goed." De ontevreden Van den Brom greep na een uur in door liefst drie verse krachten in te brengen. "Ik vind het altijd makkelijk roepen dat je dan iedereen wel had kunnen wisselen, maar het lijkt me duidelijk dat er iets moest gebeuren."

UNDERDOGGEVOEL
Simon Gustafson vertolkte in zowel negatief als positief een opzicht in de slotfase van het treffen. Eerst miste hij een strafschop, maar na ingrijpen van de video-arbitrage mocht hij op herkansing. Daarin was de Zweed wel trefzeker. "Nee, ik twijfelde niet om opnieuw achter de bal te gaan staan. De eerste keer sloot ik hem niet goed in, maar als ik strafschop goed neem gaat hij er in principe altijd in."

De Zweed, door de absentie van Willem Janssen aanvoerder van de Utrechters, sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Op het veld zie je niet terug dat wij beter zijn dan VVV en dat is kwalijk. Het voelde alsof wij de underdog waren", verzuchtte Gustafson. "We spelen op de helft van ons kunnen."

STERKHOUDER
Eén van de weinige lichtpuntjes aan de kant van FC Utrecht was Urby Emanuelson. De middenvelder werd in het eerste duel na de winterstop gepasseerd, maar is inmiddels basisspeler. "Iedereen kent mijn kwaliteiten, ik wil de ploeg voetballend helpen met mijn kwaliteiten in balbezit. Over mijn eigen spel ben ik tevreden, maar als team moet en kan het echt beter."

De routinier is met zijn 33 jaar één van de meest ervaren spelers in de selectie van Van den Brom en heeft nog een wijze raad voor zijn jongere ploeggenoten. "Het gaat ook om lef, durf en je eigen grenzen opzoeken. Als iemand met de juiste intentie iets doet, zal niemand in ons team boos worden als het niet lukt."

Bron: RTV Utrecht 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht