Wilco van Schaik verlaat FC Utrecht aan het einde van dit seizoen

Wilco van Schaik verlaat FC Utrecht aan het einde van dit seizoen

Vertrek directeur, wijziging bestuursorganisatie

Wilco van Schaik, algemeen directeur FC Utrecht verlaat de club aan het einde van dit seizoen. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Van Schaik is toe aan een nieuwe uitdaging, hij blijft actief tot 1 juli.
Van Schaik  kwam in september 2011 naar FC Utrecht en heeft ervoor gezorgd dat de club weer kleur heeft gekregen. En dat mede door het aantrekken van hoofdtrainer Erik ten Hag, de ontwikkeling van de jeugdacademie en investeringen in de selectie. Er staat weer een spelersgroep, die de ambitie mag hebben structureel in de subtop te spelen. Maatschappelijk heeft zijn bijdrage mede geleid tot een robuust programma in de Provincie. Daarnaast is er in zijn tijd veel geïnvesteerd in het stadion, met als hoogtepunt de opening van de nieuwe business hospitality deze zomer.

De algemeen directeur is één van de langst zittende algemeen directeuren in de huidige eredivisie.
 
Het juiste moment
”Ik voel zelf aan dat dit het moment is voor mij om deze beslissing te nemen”, zegt Van Schaik. “Er komt na bijna zes jaar weer een nieuwe periode voor FC Utrecht aan. We hebben grote stappen gemaakt en veel bereikt, waar ik mede verantwoordelijk voor ben. Maar andere doelen zijn nog niet bereikt, ook daar lag een verantwoordelijkheid van mij. Dat heb ik geëvalueerd voor mezelf en dat heeft tot deze conclusie geleid.”
 
“Een betaald voetbalorganisatie leiden kent vele leuke kanten, maar er zitten ook minder leuke kanten aan. Nog weer zo’n periode die zoveel energie, passie en bevlogenheid vraagt en die zoveel van je eist,  nee, dan is het beter om dat nu aan anderen over te laten en een frisse wind de ruimte te geven. Er komen voor de club weer nieuwe uitdagingen aan dat vraagt om ander leiderschap.”
 
Er is veel werk verzet
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren betreurt het vertrek van Van Schaik. “Iedereen kent mijn relatie met Wilco en daarom vind ik het  jammer dat hij de organisatie verlaat, maar ik respecteer zijn besluit. Het waren tropenjaren voor hem en er is veel werk verzet. De komende maanden zal hij zijn kennis in goed overleg overdragen, voordat hij zijn carrière elders voort zal zetten. Wij wensen hem alle succes toe.”
 
Juiste transitie richting toekomst
Wilco concentreert zich de komende periode op een aantal belangrijke dossiers zoals FC Utrecht maatschappelijk en commercie. Financieel directeur Paulo Steverink blijft verantwoordelijk voor financiën en operations. Jordy Zuidam wordt toegevoegd aan het directieteam en neemt de portefeuille voetbalzaken onder zijn hoede. Jordy’s werkrelatie met Erik ten Hag blijft verder ongewijzigd; Erik ten Hag blijft derhalve als technisch manager eindverantwoordelijk voor technische zaken. 
 
Verder heeft de RvC Paul Verhoeff, lid van de Raad van Commissarissen, gevraagd en bereid gevonden als gedelegeerd commissaris de directie de komende periode te ondersteunen. Tevens wordt Adriaan Aarts, directeur Frans van Seumeren Holding, in de eerstkomende aandeelhoudersvergadering voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen.

Tot slot wil de voltallige Raad van Commissarissen Wilco van Schaik danken voor zijn inzet afgelopen vijf jaar. De RvC wenst Paulo, Jordy en Paul veel succes toe in hun nieuwe rollen. Wij kijken met vertrouwen uit naar een plezierige samenwerking.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht