Winst voor Jong FC Utrecht, Ruiter maakt rentree

Winst voor Jong FC Utrecht, Ruiter maakt rentree

Beloftenploeg op Sportcomplex Zoudenbalch met 4-1 te sterk voor Jong Sparta Rotterdam.

Jong FC Utrecht was vanmiddag (maandag) op eigen veld een maatje te groot voor Jong Sparta Rotterdam. De Utrechters stuurden de Rotterdammers met 4-1 terug naar Het Kasteel. Met drie doelpunten maakte Kristoffer Peterson in letterlijke zin het verschil tussen beide ploegen.
De vijfde van de avond; da’s vermoedelijk de mooiste. Absoluut vanwege de subtiele manier waarop Kristoffer Peterson het afrondt oog in oog met Jong Sparta Rotterdam-keeper Michael Verrips, maar ook zeker omdat de pass die Peterson in de gelegenheid brengt door te breken zo verschrikkelijk mooi is. Darren Rosheuvel opent met één sublieme bal de deur voor Peterson; wagenwijd. En stuurt met diezelfde bal alle Spartanen de verkeerde kant op. Genieten, die 4-1.

Nog twee Zweedse feestjes
Zweeds jeugdinternational Peterson is nog twee keer de te bejubelen man in het vriendschappelijke duel met Jong Sparta Rotterdam; een ploeg uit de Tweede Divisie. Na achttien minuten voor het eerst, als Gyrano Kerk goed doorgaat over rechts en een voorzet op maat geeft. Peterson promoveert die pass tot doelpunt door in de korte hoek raak te prikken (1-0). Als Kerk vlak voor rust wordt onderuitgehaald door Rick Ketting in de zestien, gaat de bal op de stip en werkt Peterson ook de 2-0 binnen.

Amrabat de derde
De ruststand wordt door Sofyan Amrabat op 3-0 bepaald. De jeugdinternational van Marokko legt vanaf elf meter aan nadat de arbiter een pingel geeft, in de laatste minuut van de eerste helft, na een overtreding van goalie Verrips op middenvelder Odysseus Velanas. Amrabat’s oudere broer Nordin ziet het vanuit de tribune goedkeurend aan. Overigens is ook Wesley Sneijder van de partij; hij natuurlijk met bovengemiddelde interesse voor zijn jongere broer Rodney Sneijder, die invalt bij de Utrechters.

Ruiter’s rentree
De wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam is ook de wedstrijd waarin doelman Robbin Ruiter zijn rentree maakt. De doelman zou dat twee dagen eerder tegen 1. FC Union Berlin eigenlijk al doen, maar dan gooit ziekte op het laatste moment roet in het eten. Deze keer maakt de opgeknapte Ruiter negentig speelminuten en daarin laat hij het publiek enkele fraaie reddingen zien. De meest in het oog springende save verricht hij na een klein uur voetballen. Spartaan Robert Klaasen neemt een penalty, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door Ruiter. De enige bal waarop de sluitpost geen passend antwoord heeft, is een schot in de verre hoek van Youri de Winter. Na een defensieve slordigheid bij de Utrechters staat die aanvaller helemaal vrij voor de keeper en krult hij de bal in de verre hoek.

Vrijdag de Jupiler League-vuurdoop
Voor Jong FC Utrecht is de volgende partij die op de rol staat een heel bijzondere. Vrijdag debuteert het team van trainer/coach Robin Pronk in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda namelijk in de Jupiler League. Die partij begint om 20.00 uur en kaarten voor het uitvak zijn via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

Jong FC Utrecht - Jong Sparta Rotterdam 4-1 (3-0)
18. Kristoffer Peterson 1-0
43. Kristoffer Peterson (strafschop) 2-0
45. Sofyan Amrabat 3-0
77. Youri de Winter 3-1
79. Kristoffer Peterson 4-1

Gele kaarten: Rick Ketting, Michael Verrips, Robert Klaasen en Ruggero Mannes (allen Jong Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 300.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Jelle de Lange, Edson Braafheid (66. Maarten Peijnenburg), Tafari Moore; Darren Rosheuvel, Patrick Joosten, Sofyan Amrabat, Odysseus Velanas (61. Rodney Sneijder); Gyrano Kerk, Kristoffer Peterson.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:
Michael Verrips; Sherel Floranus (74. Jeffrey Neral), Serginho Sanches, Bart Vriends (60. David Mendes da Silva), Rick Ketting (46. Abdul Bai Kamara); Stijn Spierings (60. Ruggero Mannes), Robert Klaasen (76. Jaimy Brute), Akram Salhi (74. Youri de Winter); Lovette Felicia (46. Deroy Duarte), Alessandro Rodrigues, Ilias Alhaft.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht