Zeventien feitjes over FC Utrecht-Heracles Almelo

Zeventien feitjes over FC Utrecht-Heracles Almelo

Je wekelijkse portie FC Utrecht-weetjes. 

FC Utrecht won de helft van de 12 voorgaande Eredivisiethuisduels waarin Heracles Almelo de tegenstander was. Het werd 2 keer gelijk en 4 keer wonnen de Almeloërs.


De laatste Eredivisie-editie van FC Utrecht – Heracles Almelo was een heel bijzondere. Het duel werd gespeeld op 29 november 2015, precies tien jaar nadat FC Utrecht’s verdediger David Di Tommaso overleed. Het duel stond dan ook in het teken van de eeuwige nummer vier van de club uit de Domstad. Het team speelde in speciale shirts, er werd geen FC Today, maar een FC DiToday verspreid en de weduwe en kinderen van Di Tommaso stonden voor de partij op de middenstip. Audrey bezorgde met haar prachtige speech Stadion Galgenwaard kippenvel.


Maar sportief leek de gedenkwaardige ontmoeting met Heracles Almelo op een domper uit te lopen. Iliass Bel Hassani bezorgde de zwart-witten een voorsprong en op slag van rust kreeg FC Utrecht nog een tik te verwerken: Kevin Conboy kreeg rood. De Utrechters moesten dus verder met z’n tienen, maar stonden gevoelsmatig níet met een man minder op het veld. Nacer Barazite (2) en Sébastien Haller (2) scoorden en zo kon het dan FC Utrecht won met 4 (!) - 2.

Heracles Almelo won 1 van zijn laatste 11 Eredivisie-uitwedstrijden tegen FC Utrecht. Dat was op 7 december 2014 en ook toen vielen er 6 goals: 2-4 werd het.

Er vielen 22 goals bij de laatste 5 Eredivisie-edities van FC Utrecht - Heracles Almelo.

FC Utrecht is 7 Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen. De laatste keer dat de Utrechters een langere reeks zonder nederlaag neerzetten, was in de periode januari-maart 2011. Toen bleef de FC uit de Domstad 9 keer op rij zonder verliesbeurt.

FC Utrecht heeft in 17 opvolgende Eredivisiewedstrijden gescoord. Dat is de langste reeks van de club sinds de recordserie in 2000-2001 werd neergezet. Toen vond FC Utrecht in 21 competitiepartijen op rij het doel.

FC Utrecht en Ajax zijn de enige 2 teams die dit seizoen nog in iedere Eredivisiepot tot scoren kwamen.

Sébastien Haller scoorde 36 keer in de Eredivisie sinds zijn komst naar FC Utrecht. In die periode was er maar 1 speler vaker trefzeker: PSV’s Luuk de Jong.

Haller heeft nog 1 goal nodig om Jacob Mulenga te evenaren op de 10e plaats van de Eredivisieclubtopscorersranglijst allertijden van FC Utrecht.

In 3 wedstrijden tegen Heracles Almelo scoorde Haller 3 keer. Alleen tegen Feyenoord (5) en FC Dordrecht (4) maakte de jeugdinternational meer Eredivisiedoelpunten.

Kevin Conboy kan zijn 100ste Eredivisiewedstrijd van het seizoen spelen. Hij kan de 28ste Deen worden die die mijlpaal bereikt.

Heracles Almelo won 3 van zijn laatste 4 Eredivisieduels. Een sterke reeks dus, die volgde op een serie van 9 partijen zonder zege.

Samuel Armenteros maakte in zijn laatste 8 Eredivisiepartijen namens de Heraclieden 7 goals.

Armenteros scoorde in de 4 laatste Eredivisieduels van Heracles. De laatste Heraclied die in 5 partijen in de Eredivisie op rij scoorde, was Everton.

Er zijn trouwens maar 2 Heracles-spelers die méér Eredivisiegoals hebben gemaakt dan Armenteros (31). Dat zijn Willie Overtoom (39) en Everton (70). Armenteros staat trouwens gedeeld derde, met Isie Greving.

Willem Janssen (FC Utrecht) en Thomas Bruns (Heracles Almelo) staan op scherp. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht