Zondag afscheid van Bart Ramselaar

Zondag afscheid van Bart Ramselaar

Middenvelder zwaait af voorafgaand aan thuisduel met Heracles Almelo.

Natuurlijk: Bart Ramselaar trok de deur van Stadion Galgenwaard enkele maanden geleden al achter zich dicht, toen hij de overstap naar PSV maakte. Maar zondag neemt hij officieel afscheid van de supporters van de FC uit de Domstad; de FC waar hij een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot en zijn debuut maakte in het betaalde voetbal.


“Dit is een jongensdroom die uitkomt”, zei Ramselaar in mei 2014, toen hij 17 jaar was en een contract tekende bij FC Utrecht, de club waarvoor hij op dat moment al vier jaar speelde. “Ik moet hard blijven werken om de volgende stap te maken. Uiteindelijk wil je toch spelen in Stadion Galgenwaard.”


Daarin is de Amersfoorter, zo is inmiddels duidelijk, dubbel en dwars geslaagd. Bij de ontwikkeling die hij in de Domstad doormaakte, paste eigenlijk maar één woord: stormachtig. In september 2015 zette de middenvelder zijn krabbel onder een nieuw FC Utrecht-contract. “Het is fantastisch dat mij de gelegenheid wordt geboden om voor vier jaar te tekenen bij mijn club, want dat is FC Utrecht. Als je in de opleiding speelt, kijk je uit naar het moment dat je in het eerste elftal mag spelen. In volle stadions. Dat maak ik nu mee, dat is geweldig. Daar geniet ik met volle teugen van.”

Amper een jaar later stapte Ramselaar over naar PSV. Een prachtige transfer voor de middenvelder; toen jeugdinternational, inmiddels international mét Champions League-ervaring. Een goede deal ook, financieel, voor FC Utrecht. Dan is 1 en 1 in feite 3. “FC Utrecht heeft er alles aan gedaan om hem nog minimaal een seizoen te behouden”, zei Technisch Manager Erik ten Hag. “Maar als er een club de juiste prijs betaalt dan zijn wij niet in de positie om zo’n bod te negeren. FC Utrecht maakt hiermee zijn naam als opleidingsclub wederom waar. Voor Bart is het een mooie stap, die bij zijn ambities past. Voor ons is het een sportieve aderlating, maar wij zijn er op ingericht om zijn vertrek op te vangen.”

Ramselaar speelde 41 competitiewedstrijden voor FC Utrecht. In 3349 speelminuten kwam hij tot 6 doelpunten. De Amersfoorter kwam bovendien in 6 bekerduels in actie en was daarin goed voor 3 goals in 324 speelminuten. Ramselaar werd tweede in het klassement om de David di Tommaso Trofee in het seizoen 2015/2016.

Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag wordt in Stadion Galgenwaard officieel afscheid genomen van Ramselaar. Zorg er dus voor dat je op tijd op je plekkie zit zondag! Nog geen kaartje? Er is vrije kaartverkoop! Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht