Zuidam: 'We gaan onze ambities verwezenlijken'

FC Utrecht steekt de ambitie om de top drie aan te vallen niet onder stoelen of banken. Technisch directeur Jordy Zuidam heeft er vertrouwen in dat die ambitie kan worden waar gemaakt.


Sfeer1

Toen FC Utrecht op 1 juli van dit jaar het 50-jarig jubileumjaar inluidde werd de ambitie uitgesproken. "We hebben een hele goede selectie", zegt Zuidam vrijdag in Een Berg Sport. De Utrechtse selectie heeft met Eljero Elia, Django Warmerdam, Mimoun Mahi en Daniel Arzani(gehuurd van Manchester City een kwaliteitsimpuls gekregen. "Als je kijkt naar topploegen dan hebben die een hele brede selectie. Door die concurrentie word je beter."

Zuidam heeft er vertrouwen in dat de technische staf van FC Utrecht dat goed kan managen. "Ik ben ervan overtuigd dat ze zich naar een hoger niveau kunnen pushen en dat we dan onze ambities kunnen verwezenlijken."

FC Utrecht eindigde de afgelopen vijf jaar steevast in de top zes. Dat was onderdeel van een zevenjarenplan dat in 2013 is ingezet. Zuidam heeft nu een nieuw plan gemaakt voor de komende vier jaar. "We willen ons niet limiteren. We willen binnen de top zes kunnen kijken waar we komen. Ik ben heel benieuwd hoever we met zijn allen kunnen komen."

Django Warmerdam
Wie de concurrentiestrijd al lijkt te hebben gewonnen is aanwinst Django Warmerdam. De linksback viel in de voorbije oefenwedstrijden positief op. "Tegen Heerenveen heb ik echt genoten van hem", zegt analist Gert Kruys. "Dit is een jongen die via Utrecht nog een stap kan maken, naar Italië bijvoorbeeld. Die linkerkant wordt een belangrijk wapen."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht