030 in oranje: Dave van den Bergh

Deze week geen voorbeschouwing vanwege het interlandvoetbal, maar een terugblik op Utrechtse spelers in het Oranje-shirt, met dit keer Dave van den Bergh.

2004 was hét jaar voor Dave van den Bergh waarin hij de 1-0 scoorde tegen FC Twente in de finale van de Amstel Cup, twee assists op zijn naam zette tijdens de Johan Cruyff Schaal en als kers op de taart werd geselecteerd voor Oranje.

Het is augustus 2004 wanneer oud-aanvaller van den Bergh een sms-bericht ontvangt van vriend Peter de Waal en later van Donny de Groot dat hij geselecteerd is door Bondscoach van Basten voor een oefenduel van Oranje tegen Zweden. In eerste instantie dacht hij in de zeik te worden genomen, maar toen hij de bevestiging uit Zeist kreeg was het voor hem feest. Het was voor hem dubbel verrassend omdat hij niet in de voorselectie zat en er geen rekening mee had gehouden dat hij op 28-jarige leeftijd zijn eerste minuten ging maken voor het Nederlands elftal.’

Dave durfde niet verder te kijken dan Zweden, maar een paar weken later selecteert van Basten hem opnieuw voor een oefeninterland tegen Liechtenstein die wordt gespeeld in de Galgenwaard. Gedurende de 90 minuten wordt zijn naam vanaf de tribune gezongen in een wedstrijd die eindigt in 3-0. Voor de doorsnee Oranje fans was de Galgenwaard niet voor herhaling vatbaar, maar voor iedereen met een rood-wit hart een bijzondere avond.


Bergh

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht