Cateringbaas Roland van der Linden stopt ermee na 13 jaar

Cateringbaas Roland van der Linden stopt ermee na 13 jaar

De afgelopen week is ons ter ore gekomen dat na maar liefst 13 jaar, vertrouwd gezicht op de Bunnikside en geliefd bij menig supporter, cateringbaas Roland van der Linden ermee ophoudt. Wij van de webredactie konden dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en stuurden verslaggever Remco Avezaat op pad om met Roland in gesprek te gaan.


PHOTO-2020-07-16-21-01-08

Hoe ben je eigenlijk ooit begonnen en bij de FC terecht gekomen?
,,Na jarenlang gewerkt te hebben bij de catering in de Jaarbeurs kwam dit via via op mijn pad. Ik hoefde hier uiteraard niet heel lang over na te denken. Want was is er nou mooier dan werken bij de mooiste club van Nederland?"

Wat was er leuk aan het werk?
,,Pff daar vraag je me wat... Ik denk toch vooral het contact met de supporters; even het gesprekje voor, tijdens of na de wedstrijd zijn toch dingen waar ik met een hele grote glimlach aan terugdenk. Ik heb veel mensen positief zien veranderen. Ook vond ik het opleiden van personeel erg leuk om te doen. Tevens vond ik het sfeertje met het kernteam onderling iets unieks."

Waarom stop je?
,,Dat is eigenlijk zo’n 6 a 7 jaar geleden afgesproken. Ik heb toen ooit eens de afspraak met iemand gemaakt: samen uit, samen thuis. Hier hou ik me dan dus ook aan. Ik ben een man van mijn woord en dus ben ik nu loyaal aan diegene. Ik vind het overigens wel ontzettend jammer omdat ik graag ook de evenementen in verband met het 50-jarig jubileum van onze club had gedaan. Maar ja, het is niet anders."

Wat is jouw meest memorabele moment?
,,Zonder enige twijfel is dat VVSB thuis voor de KNVB-beker in maart 2016. We hadden vantevoren ingecalculeerd hoeveel bier er ongeveer nodig zou zijn. Nou ik kan je zeggen, er was van de 9000 liter bier nog maar 10 liter over. Voor mijn gevoel zaten er veel meer mensen in het stadion dan dat er eigenlijk toegestaan waren haha! Wat een gekkenhuis! We hebben toen met z’n allen een omzet gedraaid van een ton en daar ook daar ben ik nog steeds erg trots op."

Het slotwoord is aan jou.
,,Ik heb dit met veel plezier gedaan, maar ben vooral ook trots dat ik dit de afgelopen 13 jaar heb mogen doen! Jullie zien mij de komende 50 jaar terug als supporter op de Bunnikside. Ook wil ik mijn gezin bedanken dat ik van hun de tijd kreeg om dit te doen, naast mijn werk als internationaal vrachtwagenchauffeur waarbij ik ook veel van huis ben. In het bijzonder mijn vrouw Joyce (die jullie kennen van de SV-caravan) die mij elke keer weer, ongeacht het tijdstip weer op kwam halen als ik klaar was. Ik hou van je schat! En dan wil ik ook nog de Bunnikside-familie bedanken voor alle leuke, en ook minder leuke gesprekken en het vertrouwen. Ik vond het een EER om dit voor jullie te kunnen en te mogen doen!"

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht