Column: 2018/2019, geschiedenis schrijven

Het trainingskamp is voorbij, de oefenpotjes hebben we gehad en de open dag is geweest. Nu moeten we er staan! Vorig seizoen begonnen we goed met Poznan en Zenit. Deze ontmoetingen zijn klassiekers geworden in de historie van de club. Dit jaar spelen we geen Europees, maar ook zonder dit avontuur gaan we voor gouden momenten. Je weet wel, van die momenten waar je het jaren later nog over hebt.


38853628_217452322260999_4625715310056439808_n

De halve finale in de beker tegen Sparta, de veldbestorming in Waalwijk, de bekerfinales en de 6-0 tegen Groningen waardoor we weer Europa in gingen. De 6-4 tegen Ajax, de winst op Celtic, het doelpunt van Hans Visser tegen Twente, de veldslag tegen Legia en de revanche op AZ. Dit zijn momenten die je nooit meer vergeet! Hier leven we voor.

We willen de draai van Mols, de vinger van Gorter, het zondagsschot van Dave, het tasje van Diba, de sliding van Joop, de koprol van Jantje Rolink, de dribbel van Martel, de goals van Smolarek, de traptechniek van Mertens, de versnelling van Vreven, de penalty van Haller, de stoot van Henny en de clubliefde van Frans!

Het is Dos, Velox en Elinkwijk. Het is de club van Di Tommaso en Herman Berkien. Het is de fietsketting, de Bunnikside, Oud vak J, de Dom en de Utrechtse grachten. Hier zijn we kritisch als het slecht gaat, hier is onze humor cynisch, hier staan we altijd trouw achter onze club. Dit is Utrecht!

Er staat een goede selectie. Dat heeft de club prima gedaan! De transferwindow is nog open, dus wellicht komt er nog wat bij of gaat er nog wat weg. De technische staf is er ook klaar voor. Iedereen werkt in zijn kracht. Er is vertrouwen. Met JP als eindverantwoordelijke is een plek tussen 4 en 8 haalbaar.

Het wordt hoe dan ook een Utrechts jaar. Laat de klassiekers van Berkien, de Wit, de Vormers, Westbroek, Henk Temming, Hoogland en van Doorn schallen door de Galgenwaard. Laat Tifo Utrecht mooie grote doeken maken en laten wij als supporters van de Galgenwaard weer een hel maken voor elke club die op bezoek komt! Met alles erop en eraan. 2018/2019: FC Utrecht, het is tijd om geschiedenis te schrijven

Over een aantal weken is het zo ver, dan publiceer ik in samenwerking met EZG en Bunnikside.nl de videoclip 'Onvoorwaardelijk FC Utrecht'. Like de pagina www.facebook.com/kraakie en nodig je familie en vrienden uit, want het wordt een feest der herkenning. Mis het niet!

Geschreven door R van U

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht