Column: 4 finales!


bg-svfcu

Het seizoen zit er op! Een hele knappe 5e plaats in de competitie is een feit. Het betekend het 3e achtereenvolgende jaar dat FC Utrecht in de top 5 van Nederland eindigd en dat nu eindelijk de eindeloze ambities waarmaakt: een stabiele subtopper. Hoe anders had het eigenlijk nog kunnen zijn als je ziet hoe veel onnodige punten er verspeeld zijn.
Utrecht heeft over het gehele seizoen dominant voetbal gespeeld en heel veel leuke wedstrijden laten zien. De afgelopen 9 wedstrijden waren echter niet om aan te gluren en daarom zijn de supporters nogal sceptisch over de play off kansen.

Was dat vorig jaar ook niet zo? We stonden na de eerste play off finale met 3-0(!) Achter tegen AZ. Niemand gaf meer iets om Utrecht. Diegene die in het stadion zaten gingen voorafgaand van die wedstrijd er toch maar heen omdat het lekker weer was en het de allerlaatste wedstrijd dat seizoen was. Hoe anders verliep dat! We staan ineens met 3-0 voor en alles is weer gelijk getrokken! Het allergrootste verschil is alleen dat Utrecht barst van de motivatie en AZ de knop moet omzetten en met de rug tegen de muur staat. Dan in de allerlaatste minuten een strafschop! Monsieur Haller die nog niet eerder een penalty miste ging achter de bal staan. Krul had daar niet meer op het veld mogen staan. Maar onze Tim Krul die blijkbaar heel veel duitse trucjes geleerd heeft bespeeld de scheidsrechter en mag blijven staan en is tot noch toe de enige keeper die ooit een strafschop van Haller stopte in de eredivisie. Gelukkig werd er na een zinderende penalty serie en schoot Nacer "de baard" Barazite ons europa in!

Utrecht was de laatste wedstrijden absoluut niet best maar met deze wedstrijden van vorig seizoen in het hoofd, zijn de play offs weer totaal andere wedstrijden en is alles weer mogelijk!
Laten we met z'n allen die 4 finales aangaan zoals we dat die wedstrijd tegen AZ ook gedaan hebben! Want aan het eind van die rit staan er waarsschijnlijk weer hele mooie reisjes te wachten!


We willen naar Litouwen, Litouwen .....


Geschreven door Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht