Column: Aan de huidige prestaties kan het...

Column: Aan de huidige prestaties kan het...

Aan de huidige prestaties kan het toch niet liggen

Onlangs verscheen in het NRC een mooi verhaal over FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren.
Een van zijn citaten:

,,Commercieel doen wij het slecht. We hebben een groot gat in het midden- en kleinbedrijf, er zijn veel lege plekken bij de businessseats. En qua seizoenkaarten is nog veel te winnen, al gaat dat de goede kant op. En er moeten nog een paar goede sponsoren bij.”

„Utrecht is niet echt een voetbalstad. Daar heb ik mij op verkeken”, zegt hij. „FC Utrecht is een volksclub, maar het volk woont niet in Utrecht, op Ondiep en Sterrenwijk na. Onze fans komen uit De Meern, Bunnik, Nieuwegein, IJsselstein en Woerden – het zijn veelal Utrechters die zijn vertrokken uit de stad.”

Einde citaat.

Bij mij kwam de vraag op, hoe zou het toch komen dat onze FC bijna niet meer, althans dat wordt zo gesuggereerd, van de stad Utrecht is?

De voorgangers van Fc Utrecht, te weten Elinkwijk was van Zuilen, Velox was van Tolsteeg en DOS van Ondiep en ook van de rest van de stad.

In 1958 werd in Utrecht het beste voetbal van Nederland gespeeld. DOS en Velox werden landskampioen. De elftallen van DOS en Velox bestonden toen voor meer dan 90% uit geboren en getogen Utrechters.

Wat is er sindsdien gebeurd in Utrecht?

Is de invloed van FOX Sports tegenwoordig soms te groot?  

Is tweewekelijks een vol Galgenwaard daarom echt een utopie geworden?

Zijn 15.000 toeschouwers al echt het maximum?

Zouden er niet (nog) meer spelers uit de stad Utrecht of regio moeten komen zoals vroeger Joop v Maurik, Jan Groenendijk, Henk Wery, Dick Teunissen, Leo van Veen, Ton Nieuwenhuis, Marco Cabo, Ben Rietveld, Jan Wouters, Willem v Hanegem, Ton de Kruik, Erik Willaarts, John van Loen, Frans Adelaar, Hans van Breukelen, Koos van Tamelen, Ries Cote etcetera?

Aan de huidige prestaties kan het toch niet liggen.

Het lijkt me een goed idee om er eens een onderzoek naar in te stellen?

Wie weet kan het bijdragen tot een (nog) voller stadion?

Gert van Es, Breukelen

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht