Ajax, PSV en Feyenoord: maak je borst maar nat!

Het begin van de voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen vind ik altijd prettig. Want: vol verwachting klopt ons hart! Welke nieuwkomers in de eredivisie worden de revelaties van het jaar? Wie gaan er gemist worden? Welke club stijgt de komende maanden boven zichzelf uit om het na de winterstop minder goed te doen en welke club moet zich al vanaf de derde speelronde serieus zorgen gaan maken om het naderen van het degradatiespook?
Als Utrechter kijk je natuurlijk met extra interesse naar de eigen FC. Is het gelukt om de belangrijke spelers te behouden? Hoe doet die nieuwe aanvaller het? Is het team vanaf dag 1 ingespeeld op elkaar? En… gaan we nu de top drie aanvallen? Als het aan de club zelf ligt wel. Immers, op de jubileumdag werd met enige bombarie aangekondigd dat FC Utrecht de top drie nu maar eens aan moet gaan vallen. Welke clubs met de top drie bedoeld worden werd er niet bij gezegd, maar traditioneel kennen we in Nederland een top drie van Ajax, Feyenoord en PSV. Al kunnen we Feyenoord wellicht inruilen voor AZ als het gaat om de prestaties en het elftal van de laatste jaren. In mijn ogen is er momenteel sprake van een top 4, dus met de Alkmaarders erbij.

Maar goed: als we er vanuit gaan dat FC Utrecht de pijlen aan het richten is op Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven kunnen we al heel wat verwachten.

Dat deden we eind jaren 90 ook toen de club het Challengerplan presenteerde. FC Utrecht moest als vierde stad van het land ook de vierde club leveren en de top uitdagen. Eindelijk zou het dan gebeuren, zeker nadat er een aantal jaren was gestreden tegen degradatie.

In werkelijkheid liep het anders. Utrecht had niet de selectie om een rol van betekenis te spelen en uiteindelijk daagde alleen Michael Mols de elite echt uit. FC Utrecht eindige keurig in de middenmoot. Dat laatste zie ik nu niet gebeuren. Ik voorspel een fraaie plek in de subtop op basis van wat we nu weten. Maar ik laat me graag verrassen.

Danny

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht