Column: Ambities

Column: Ambities

Zoals het er nu naar uit ziet, hebben we de laatste oefenwedstrijd gespeeld in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Uit bij PEC Zwolle werd met 0-2 gewonnen. Echt in de problemen is Utrecht niet geweest. Een enkel afstandsschot van Zwolle was het grootste gevaar. Een hele zakelijke overwinning want echt sprankelend en mooi voetbal was het niet. Heerlijk dat je ook op deze manier gewoon een wedstrijd kan uitvoetballen. Wanneer het niet mooi kan, zakelijk zijn en de tegenstander geen ruimte geven om te excelleren. Oefenwedstrijden zijn er om patronen er in te slijpen.


117171822_3139003752822158_8363716610430571518_o

Een aantal factoren hebben nog wel iets werk nodig. Het druk en vast zetten van de tegenstander bijvoorbeeld. Ik hou er van om een wedstrijd helemaal uit te lichten en het volgende viel mij op. Zonder bal met name in de eerste helft waren de ruimtes tussen de linies te groot. Kerk en Ramselaar stonden nog te veel aan de buitenkant en Otje stond te diep waardoor het druk zetten geen nut had en dus Zwolle rustig in balbezit kon blijven. Wanneer Otje en Maher dichter bij elkaar gaan spelen voor de verdediging in de zogenaamde ‘half spaces’ en Kerk en Ramselaar meer naar binnen staan en vanuit daar druk gaan zetten, kan de tegenstander geen kant meer op en gaan zij de lange bal spelen. Dan is het zaak om duels te gaan winnen en van daar uit verder te voetballen. In balbezit lag het tempo vaak nog te laag waardoor de verassing uit bleef.

De eerste minuten van Elia en Mahi hebben we gezien. Zij brengen wat extra’s. Zien het spelletje en kunnen de bal goed in de ploeg houden. En dit waren pas de eerste minuten. Dalmau komt deze voorbereiding nog niet heel goed uit de verf. De Spanjaard is duidelijk zoekende. Heeft de gave om wel altijd op de goede plek te staan maar kan zichzelf nog niet onderscheiden. Om hem nu al af te schrijven gaat me te ver maar als de geruchten kloppen dat er nog iemand bij komt in de spits zal Dalmau een tandje bij moeten schakelen.

De club straalt ambitie uit, ook in de docu ‘Ambitieuze Abraham’ met name het verhaal van Jordy Zuidam. De kroonprins der technisch directeuren. Een enorm goede onderhandelaar wordt hij genoemd. Ook onder de zaakwaarnemers groeit de reputatie van Jordy. ‘jullie hebben één van de beste technisch directeuren in de eredivisie’ gezegd door een zaakwaarnemer van verschillende Utrecht spelers. Niet alleen Jordy straalt ambitie uit, ook Frans van Seumeren en Thijs van Es steken de ambitie niet onder stoelen of banken. Deze docu is echt een aanrader, een zogenoemde ‘feel good’ docu voor de Utrecht supporter. Het verhaal hoe onder andere Jordy Zuidam te werk gaat en hoe het leeft binnen de club.

Om maar met de woorden te spreken, we bestaan vijftig jaar, hebben mooie spelers aangetrokken en wanneer dit allemaal op z’n plek valt..

Kunnen we een heel bijzonder en speciaal jaar afsluiten met misschien wel een nog groter feest.

Durf te dromen..

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht