Column: Beslissing op momenten

Column: Beslissing op momenten

Tegen de nummer vier van de competitie worden andere dingen gevraagd als tegen pakweg een FC Emmen en RKC. Zonder hen daarbij te kort te doen uiteraard. Vanaf minuut één was duidelijk dat dit duel beslist ging worden op details. Twee goed georganiseerde teams die hun zaken achterin prima op orde hadden. Het is daarom knap dat Ramselaar de ruimte op links wist te vinden en met buitenkant rechts de uit vorm zijnde Kerk te vinden die de bal binnen kon tikken. Iets van zelfvertrouwen dat geschonken werd door Ramselaar. Helaas bleef dat het enige lichtpuntje qua acties van Kerk, te onzichtbaar de rest van de wedstrijd. We hebben ons zelf opnieuw niet kunnen belonen voor de kansen die we gehad hebben. Individuele fouten beslissen deze wedstrijd. Penalty of niet? Ik ben van mening van wel, want hoewel onze Duitse vriend voor de bal gaat is hij simpelweg te laat en raakt hij zijn tegenstander. Wie dat niet gezien heeft of wil zien kan wat mij betreft een afspraakje bij de opticiën inplannen.


Paes2

Deze keepersfout doet opnieuw de discussie oplaaien wie er nu op doel moet staan. Paes werd voor veel minder gepasseerd tot twee(!) keer toe. Of Paes de oplossing is weet ik niet want ook bij Jong kan hij zich moeilijk onderscheiden. Het is afwachten hoe sterk Maarten Paes is, hij is wel geselecteerd voor Jong Oranje op het EK. Een lichting trouwens die wel eens hele leuke dingen kan gaan laten zien. Maar het zegt wat mij betreft genoeg dat anderen de potentie van Paes dus daadwerkelijk wel zien. Ik durf nogmaals eens te zeggen dat de jeugd de toekomst heeft en dat je deze dus ten alle tijden een kans moet geven. Oelschlägel heeft mij nog niet weten te overtuigen maar wellicht dat hij dat nog gaat doen met cruciale reddingen want ik hoop oprecht dat een ieder in deze selectie het goed gaat doen.

Met het verlies van directe concurrenten voor de play-offs, had deze wedstrijd met een resultaat heerlijk geweest. Het heeft niet zo mogen zijn. Maar nogmaals je speelde gewoon tegen een goede tegenstander die al het gehele seizoen heeft laten zien een stabiele factor te zijn in de competitie. Ben ik nu te positief? Misschien wel en misschien hebben we inderdaad niets te zoeken in de play-offs en laat staan Europees voetbal. Maar als je naar onze directe concurrenten kijkt hebben die eveneens zeer weinig te zoeken in Europa. En dan gun ik het ons toch wel een heel stuk meer!

De aankomende wedstrijd tegen Fortuna Sittard is nu toch wel cruciaal. Want met het resterende programma waarbij we nog een behoorlijk aantal aan tegenstanders hebben zijn deze drie punten essentieel voor een afloop met wellicht play-offs. Fortuna staat immers maar drie punten achter ons op de ranglijst waardoor je een goede afstand tot hen kan halen.

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht