Column: De inzet terug

Column: De inzet terug

We hebben gewonnen! En overtuigend ook. We hebben zelfs geen één schot op doel weggegeven. Was het dan allemaal zo goed? Nee, want in balbezit kan het nog vele malen beter. Maar: winnen is het enige wat telt, helemaal in de fase waarin je nu als club zit.


Sfeer RKC

Wij moeten ‘gewoon’ weer richting de plekken die er toe doen. De plekken voor Europees voetbal. Want hoewel je torenhoge ambities uitgesproken hebt, is de realiteit dat je deze bij lange na niet heb kunnen behalen tot nu toe. Ik heb wel eindelijk weer eens een strijdend en passievol Utrecht gezien tegen Heracles. Iets wat ik dus tot nu toe in andere wedstrijden miste.

Sparta komt zondag op bezoek, eindelijk weer eens klassiek op zondag om half 3. Een tijdstip waarop een wedstrijd hoort te zijn. Normaal gesproken gingen we dan naar “Sterrenwijk of Odin” om vanuit daar richting het stadion te gaan. De avondklok lijkt er ook te gaan komen. Is het dan een optie om met z’n allen de hond uit te laten in de grachten van het stadion? Dat is namelijk de enige reden om buiten te komen 's avonds na half 9. Want wie dat niet doet, kan een boete verwachten. Het is de keiharde realiteit waar we nu in leven. Wij hoopten met z’n allen na de eerste lockdown dat deze situatie al lang en breed achter de rug zal zijn. Want hoewel het voetbal bijzaak is, is het een groot onderdeel van ons leven. En we hebben nu al zo lang ons 'leven' niet in levende lijven kunnen zien.

Denk asjeblieft een beetje aan jezelf, want weet dat ook na deze tegenslagen wij er als Utrecht supporters voor elkaar kunnen zijn! Samen staan we sterk en samen zijn wij Utrecht.

Sparta dus, een voetballend elftal met een uitreeks waar wij jaloers op kunnen zijn. Als wij met dezelfde bezieling en inzet kunnen spelen als wij tegen Heracles hebben gedaan, zullen wij ook Sparta verslaan. Ik zal dan ook dezelfde elf namen het veld in sturen als de voorgaande wedstrijd. Never change a winning team.

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht