Column: De play-offs zijn bijna binnen!

Column: De play-offs zijn bijna binnen!

Een punt tegen de club elders. Maar ik heb de supporters de laatste tijd zelden zo enthousiast zien reageren op een gelijkspel. En dat ging vooral om de manier waar op. Het strijden, karakter tonen en een onverzettelijkheid waar je Utrecht-hart van volstroomt. Dit is het Utrecht waar wij als supporters ons mee kunnen identificeren.


160957888_3771160356273158_5159686723879131998_n

Een lijn die we moesten gaan doortrekken tegen de club uit Enschede. Een wedstrijd waar eindelijk weer publiek bij mocht zijn. De uitverkorene mochten hun plekje op zoeken, een broodje en een biertje halen en vooral lekker in het stadion ouderwets zitten schelden of juichen voor hun helden. Een eerste helft waar Utrecht zeer matig was maar in de tweede de teugels even flink aantrok. De pass van Boussaid was van grote schoonheid op van de Streek die gelijkmaakte. Kerk schoot even later heel beheerst en kalm en met overzicht de 1-2 binnen. Bijna on-Kerkiaans zou ik zeggen. Je verwacht in deze situatie nog drie keer terug draaien om vervolgens weer drie man te willen passeren. Hij dacht in dit geval niet na en schoot binnen! Hij speelde overigens een prima tweede helft net als de rest van het team.

Wat mij nog het meest verbaasde was een moment in de 82e minuut. Een shot naar de tribunes en liet zien dat er al mensen waren die gefrustreerd het stadion verlieten. Na zo’n lange tijd niet naar je club kunnen. En je speelt als Twente zijnde al maanden niet best, weet je van te voren dat je wel eens tegen een nederlaag aan kan lopen. Maar in plaats van je spelers te steunen ga je ouderwets omdat zij achter staan naar huis? Schaam je kapot, er zijn vast enorm veel mensen die graag wel hadden gegaan en de hele wedstrijd hadden willen kijken.

Nu Willem II thuis. Uit werd de grootste zege in een uitwedstrijd ooit gehaald. Nu hopelijk ook met publiek, wat zal het wennen zijn zeg. Eindelijk weer in onze tempel, ons tweede huis een gevoel dat met geen pen te beschrijven is. Ik wil naar het stadion! Zal het dan eindelijk weer gebeuren? Mijn gedachten gaan heel even terug naar de wedstrijd tegen Willem II thuis in het jaar 2010. Voor de rust stonden we al met 3(!)-0 voor! Met doelpunten voor onder anderen Dries Mertens (2x) en Ricky van Wolfswinkel. Alje Schut kreeg in de tweede helft nog rood. Aan de andere kant stond Demouge in de spits en miste Andreas Lasnik in de 20e minuut een penalty. Een aantal dagen later zou Demouge gaan spelen in ons mooie rood en wit.

Het zal vast niet een 6-0 thuiszege eindigen, al hoop ik het wel. Laten we die toeterende Tilburgers maar verder in de zorgen duwen. Want na al hun populaire gedoe rondom het ingaan van Europa ben ik niet vergeten. Hoe groter de uitslag, hoe beter. Geen enkele medelijden met Willem II. Maar laten we eerst maar proberen die wedstrijd te winnen.

Oja, wat doet Maher het goed hè! Klasbak.

Tot volgende week.
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht