Column: De singel is weer rond!

De cirkel is rond maar dat is de bal ook. Na de eerste competitie ronde bekruipt mij het gevoel dat alle teams nog zoekende zijn. Ik heb met name geen één ploeg gezien die er met kop en schouders bovenuit steekt. Daarbij zijn twee gewaardeerde teams in de eredivisie nog niet in actie geweest. Natuurlijk lijkt het allemaal anders wanneer we wel gewoon gespeeld hadden maar ik heb het idee dat we voor geen één team iets onder hoeven te doen.


Paes

Het kan echt een historisch jaar worden. De singel in ons mooie Utrecht is weer rond. 12 september werd er via een livestream laten zien dat symbolisch de singel weer volloopt met water. Iets wat in het verleden andersom gebeurde om auto’s richting de stad te krijgen en dat ze nu juist weer aan het weren zijn. Een stukje historie dat weer in ere hersteld is. Dat is al één moment van een historisch jaar. Ook de huidige situatie rondom het corona virus maakt dit jaar al historisch. Het vijftigjarige bestaan van onze club ook historisch. Hoe mooi zou het zijn als je dit voetbalseizoen kan eindigen met een echte prestatie zoals een prijs pakken of Europa in gaan. Dan is die cirkel toch pas echt rond?

Aankomende vrijdagavond mogen ook wij dan eindelijk aantreden in competitieverband. Mits VVV niet iets anders te doen heeft op maandag of dinsdag want dan werkt de KNVB graag mee om deze wedstrijd te verplaatsen. Vorig jaar werden we verrast door VVV, we speelden misschien wel onze beste wedstrijd voetballend gezien maar stonden met lege handen. Laat dit een waarschuwing zijn dat alle tegenstanders niet onderschat mogen worden. Liever dat zij allen met de grond gelijk gemaakt worden en zij niet het idee krijgen dat er uberhaupt iets te halen valt tegen onze ploeg.

Net zoals vorige week en die weken er voor, kijk ik rijkhalzend uit naar het begin van de competitie. VVV had lang niets in te brengen tegen een frivool Emmen. Maar stond aan het eind van de rit gewoon met de 3 punten in de tas om terug te reizen naar Venlo. Die Griekse spits is goed hoor ik menigeen al zeggen. Weet je wat ook goed Grieks is? Gyros en Ouzo, heerlijk! Om maar een vergelijking te maken. We hebben het Griekse welkomstdrankje deze speelronde al gehad. Nu is het tijd om uit te buiken voor hem en toe te kijken hoe Utrecht die 3 punten weer meeneemt!

Ik heb er weer zin in! Jullie ook?

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht