Column: De spitsen erfenis van Haller

Column: De spitsen erfenis van Haller

We hebben de eerste wedstrijd van de competitie er op zitten. Het resultaat viel tegen maar met vlagen het voetbal zeer goed. Het team heeft nog wat finetuning nodig, het ontbreken van een “echte” spits brak jezelf op vrijdag. Hoewel Mahi het naar behoren deed en op sommige momenten liet zien dat hij goed kon voetballen, mist hij wel de opgelegde kansen. Want kansen daar ontbrak het niet aan. De trekker overhalen wel en dat kost je twee punten tegen het ingravende VVV. De voorzet bij de tegengoal had er uitgehaald moeten worden en ook Hoogma was niet scherp genoeg op zijn directe tegenstander die de bal tegen het net aan werkte.


haller

Het begint een beetje een dingetje te worden dat wij de afgelopen drie seizoenen niet met een echte spits hebben kunnen spelen. We hadden Bahebeck maar die was veel geblesseerd. Dalmau kwam er vorig seizoen bij en het blessureleed van Bahebeck leek aanstekelijk te werken op Dalmau want ook hij is veelal geblesseerd. De erfenis van Haller blijkt groter dan vooraf werd gedacht. Want een klasbak vervangen is al moeilijk genoeg maar wanneer er na Haller geen fitte echte spits heeft gespeeld is merkwaardig te noemen. Haller, de parel uit Frankrijk die voor vele miljoenen werd verkocht aan Eintracht Frankfurt heeft een leegte achter gelaten in Utrecht die tot nu toe niet opgevuld kan worden.

We hebben Dalmau, Mahi en sinds kort Moussa Sylla. Is Sylla dan de verlosser in de spits waar we zo erg op wachten? Of kan Dalmau volledig herstellen en als nog zijn belofte waarmaken? Mahi gelegenheids spits heeft nog wat tijd nodig. Het moge duidelijk zijn dat we met z’n allen snakken naar de zo befaamde spits. Want na parels in de spits zoals Descheiver, Michael Mols, Dirk Kuijt, Igor Gluscevic, Ricky van Wolfswinkel en Sebastien Haller moet er iemand op staan. Mijn hoop? Sylla! Deze jongen heeft verschrikkelijk veel potentie en ik heb grote hoop dat wij nu eindelijk weer een echte parel hebben binnen gehaald!

Nu mogen we tegen RKC, voor af gezien zijn we verplicht die drie punten binnen te halen en hier in Utrecht te houden. Is dat met of zonder Kerk? Alleen Jordy Zuidam zal het weten. In ieder geval hebben we Arzani achter de hand, een dribbelaar met inzicht en flair. Hoewel hij onstuimig begon was hij daarna veelal gevaarlijk!

Tot volgende week!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht