Column: De strijd gaat beginnen

Daar zit hij dan, op de bank met Winter en Schreuder, in de Amsterdam Arena. Achter hem zitten de reservespelers. Hij wint de klassieker met 2-0 van Feyenoord. Na de wedstrijd laat hij tijdens interviews horen hoe trots hij op 'zijn' ploeg is. Hoe volwassen zijn ploeg is en dat ze alles op alles zetten om de landstitel binnen te halen.


003

Ik heb flink wat lopen relativeren de afgelopen weken, maar ik merk dat het me niet meer lukt. Vanaf het eerste moment dat ik hem in een Ajax-trainingspak heb gezien op televisie neemt de woede en mijn onbegrip toe. Hij was hier bezig met ons proces en hij was daar nog niet klaar mee. Erik bleek een kapitein die ons schip halverwege verlaten heeft.

Wat anderen er ook van zeggen, ik voel me in de steek gelaten. En ja, dat het Ajax is, maakt het voor mij extra gevoelig. Kinderachtig? Noem het wat je wil, maar de rivaliteit tussen mijn club en de club uit Amsterdam voel ik. Mag toch? Niks mis met een stuk rivaliteit. En het argument dat het alleen bij ons leeft is pure onzin. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat Utrecht-uit voor de harde kern van Ajax een van de leukste en belangrijkste potjes van het jaar is.

En zondag komen ze. Erik met 'zijn ploeg'. Ik weet precies hoe het gaat lopen. Hij probeert ons met hoog druk direct bij de keel te grijpen met zijn supertalentjes. Maar Erik, wij hebben schijt aan je supertalentjes. Wij hebben geen boodschap aan van de Beek, Kluivert en die nieuwe linksachter van je.

JP weet al een tijdje dat deze clash eraan komt en ik heb 100% vertrouwen in zijn strijdplan. Want als iemand weet hoe het is om voor Utrecht tegen Ajax te spelen dan is hij dat. Hij was onze aanvoerder toen Dito overleed, hij schoot ons met zijn volley naar de winst tegen Feyenoord in de Amstelcup-finale en hij is onze schoppenkoning! Elke wedstrijd heeft hij voor ons gevochten. Ik ben trots dat JP nu onze trainer is. Ik zou niemand anders willen. Strijd, passie en beleving.

Sunday bloody Sunday! Deze confrontatie met Ajax is de belangrijkste in tijden. Wij houden de punten hier. We gaan ervoor zorgen dat Erik met zijn supertalentjes na 90 minuten huilend in de bus terug naar Amsterdam gaan! Wij op de tribune zijn er 100% klaar voor en geven alles. Wij staan voor onze jongens, wij staan voor JP en wij staan voor Frans. Utrecht till i die!

Geschreven door R van U

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht