Column: de Utrechtse Muur

Wie voorafgaand aan de wedstrijd van FC Utrecht tegen PEC Zwolle zou zeggen dat de defensie van ons Utrecht een ware muur zou gaan zijn waar zelfs Donald Trump jaloers op zou zijn, verklaard iedereen voor gek na de wedstrijd uit bij PSV. Niets is minder waar, een week later een defensie met Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Jansen en Leon Guwara blijkt op dit moment een succes formule. Daarbij moet gezegd worden, Zwolle acteerde wel heel zwak en kon zelfs tegen 10 man geen vuist maken.


Muur

Maar wat een verademing om een verdediging te zien die er staat en z'n duels uitvecht alsof hun leven er vanaf hangt! Ook voetballend ging de bal veel sneller van back naar centraal en vooral van centraal naar de back. Klaiber heeft in een wedstrijd nog nooit zo veel ballen gehad als gister van Emil Bergström! Klaiber excelleerde gister, speelde één van zijn beste wedstrijden in Utrecht shirt en beloonde dat met een perfecte assist en een goal met zijn chocolade been. 

Er was nog wel eens wat kritiek, Troupee moet spelen, geen fan van Klaiber en Klaiber is een blinde loper. Zomaar wat quotes die ik medesupporters heb horen zeggen. 

Mits deze man op de juiste manier gebruikt wordt is het een powerhouse die op de rechterflank bijna niet te stoppen is en is Utrecht bij lange na zijn plafond niet. 

Hoewel ikzelf Klaiber een keer aantal jaar geleden zelf nog in mijn zak had op een recreatief toernooitje heeft hij mijn aanwijzingen goed opgevolgd,(alles met een knipoog) en staat er nu een verdediger waar heel de eredivisie soms om staat te trappelen.

Met Jansen heb je een speler die altijd 100% inzet heeft, de duels in gaat als een oachtelijke en die nog wel eens z'n goaltje mee pikt. 

Berström die zijn directe tegenstander constant in z'n nek hangt en zichtbaar nog een beetje moet wennen maar er staat wel wat. Guwara misschien niet zo'n powerhouse als zijn compaan aan de rechterkant maar een op het oog zeer rustige linksback die geen rare fratsen uithaalt en ook nog een leuke actie en voorzet in huis heeft.

Natuurlijk het is niet allemaal hosanna, maar het begin is er, zeker na de zeperd in Eindhoven. En dat terwijl ik Timo nog helemaal niet genoemd heb. Als hij zijn oude vorm weer weet te hervinden is het een voor nederlandse begrippen een top verdediger.

Zoals gezegd het is nog geen hosanna en het kan allemaal in een iets hoger tempo etc. Etc. Maar wanneer er hier een machine van gemaakt wordt die constant controle houdt over welke situatie in het veld dan ook, zijn er maar weinig teams die ons kunnen stoppen. 

Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle. : 2-0
Man of the match: Sean Klaiber

Geschreven door Dustin Bronius

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht