Column: De wederopstanding van Otje

Column: De wederopstanding van Otje

Op 7 maart 2000, wordt Othmane Boussaid in Kortrijk geboren. De kleine beweeglijke dribbelaar speelde een 4 jaar geleden bij Lierse SK. Die vanwege een faillissement opgeheven zijn. Van daar uit spreid Otje zijn vleugels en komt hij bij ons in Utrecht terecht.


Boussaid

Op zo’n jonge leeftijd de stap maken, helemaal alleen je familie achterlatend in België. Ga er maar aan staan. Hij werd bij Lierse SK het “grootste” talent genoemd en kwam dus onze kant op. Hij sloot in eerste instantie aan bij Jong Utrecht en zijn debuut bij het eerste liet niet lang op zich wachten. Hij
maakte zijn basisdebuut tegen VVV thuis en die wedstrijd eindigde in 1-1. Wat toen vooral de reacties waren van supporters: “Die kleine ken het wel hé” en “Die dwerg is eg een goeie voetballer”. Liefkozend Otje genoemd door zijn teamgenoten en vrienden.

Othmane Boussaid werd al snel vergeleken met Dries Mertens mede door zijn ‘lengte’ en fysiek. Want wie aan België en een kleine dribbelaar denkt, denkt aan Mertens. Maar Boussaid is Mertens niet en is op zijn manier voetballer. Mede door de selectiegrootte was het uitzicht op speelminuten in het eerste gering. Hij werd uitgeleend aan NAC Breda. Een wisselend succes kan je dat wel noemen. Een succesvolle bekercampagne met een sensationele uitschakeling van PSV. Waarin Boussaid scoorde en één van zijn beste wedstrijden ooit speelde. Voor de rest in de competitie was het vooral teleurstellend en speelde Boussaid nog lang niet alles. 

Bij terugkomst hier in Utrecht draaide Otje een prima voorbereiding bij afwezigheid van Adam Maher. Eenmaal terug van zijn blessure moest Otje weer plaats maken en verdween hij een beetje uit beeld. Ook de hele corona situatie maakt het voor Boussaid niet makkelijker. Voelt zich alleen en speelde nu ook nagenoeg niet meer. Een situatie die hij voor het eerst in zijn carrière meemaakt. Tot zondag 24 januari. De ommekeer, het kantelpunt of de wederopstanding, je kunt het noemen wat je noemen wilt, maar Otje valt in, krijgt de bal aangespeeld van Van de Streek en zoekt het schot met rechts. Hij kapt Auassar uit en haalt vernietigend uit met links.

De winkelhaak, hij bleef zelfs nog even hangen. Een fantastische goal en een hoop emotie. Othmane Boussaid is terug, en laten we hopen dat hij steeds meer minuten gaat maken want ik ben er van overtuigd dat hij nog steeds een enorm talent is met enorme potentie. Niet alleen vanwege deze goal, maar ook zijn manier van spelen. Lef, bravoure en met inzet. Iets wat wij als supporters graag zien.

Otje, mocht je dit lezen: dit is de manier hoe je alles kan beantwoorden en hoe je alles van je af kan spelen. Wij, supporters, hebben geloof in jou. Hou ook het geloof in jezelf!

Tot volgende week,
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht