Column: dit is FC Utrecht

Column: dit is FC Utrecht

Poznan uitgeschakeld, een wereldprestatie tegen Zenit, uitstekende  seizoenstart, Ten Hag meesterbrein en klaar voor de top, Ayoub onmisbare schakel, een fantastisch uitgebalanceerd elftal, Dessers doet Haller vergeten, Sneijder naar Utrecht?, Labyad terug op oude niveau, Jupiler league-aanwinsten passen zich eenvoudig aan, Emanuelson zet zichzelf weer op de kaart, alle posities zijn dubbel bezet, Utrecht kampioenskandidaat. Hosanna!
Analytici en criticasters waren erover uit. FC Utrecht gaat de traditionele top-3 aanvallen. Feyenoord heeft middelmatige voetballers en mist een leider, Ajax heeft te veel jeugd in de selectie en PSV heeft te veel bv’tjes rondlopen. Mochten deze clubs wisselvallig presteren dit seizoen, dan kon het wel eens gaan gebeuren. ‘Utrecht kampioen en Champions league in de Galgenwaard!’ Ik zie Kerk al, Ramos het bos insturen, Willem kopduels van Lukaku winnen en ik zie Labyad een stiftje over de Gea plaatsen.

 

Ik heb vaak in mijn arm laten knijpen, want ik geloofde soms mijn eigen ogen niet. Fris, attractief, hoog druk, aanvallend en effectief voetbal. Voetbal wat je wil zien! Maar is dit mijn club? Gebeurde dit nou echt? Ik keek Voetbal Inside en andere praatprogramma’s op televisie. Waar normaal over andere clubs gesproken werd, ging het nou over FC Utrecht. Hele blokken! De kranten stonden vol met artikelen. Ja, zelfs de Telegraaf. Ze spraken ronduit over mijn club en ze schreven enthousiaste stukken. De marketingafdeling van de FC draaide overuren. Door de prestaties en het mooie voetbal lagen er kansen om de Galgenwaard weer vol te krijgen. Vele acties volgden. Een vol Galgenwaard, de droom van Frans. Wat gun ik het hem. Alles, maar dan ook alles zag er perfect uit! Wie kon deze selectie met Ten Hag als opperhoofd nog stoppen?

 

Toen kwamen de wedstrijden tegen Groningen, Twente, PSV, AZ en VVV. In een tijdbestek van 2 maanden is de publieke opinie compleet omgeslagen: Slecht seizoen, Ten Hag een kluns die te veel rouleert en teveel van systeem verandert, Ayoub uit vorm, te dunne selectie, Dessers kan het niveau niet aan, de terugval van Labyad en Emanuelson kan niet voetballen. Utrecht haalt met mazzel de Play-offs voor Europees voetbal.

 

Wat een contrast! Hier volgt een bericht aan de media en mijn medesupporters. Jongens, we zijn FC Utrecht. De club van de hoge pieken en de diepe dalen. Het ene seizoen staat er een Emiel van Eijkeren op de flank en het andere seizoen staat er een Dries Mertens. Het ene seizoen loopt er een Hans Van Breukelen met een Challenger-project rond en het andere seizoen staat er een Erik ten Hag met een masterplan. Soms is de wedstrijdinstelling top en soms is de wedstrijdinstelling kut. De ene wedstrijd zitten er 15000 man en de andere wedstrijd 19000 man in de Galgenwaard. Zo gaat dat bij onze club! Accepteren.

 

Als we de aankomende wedstrijden tegen Nac, Ajax, Excelsior en Sparta negen punten pakken, doen we weer mee in de subtop en kunnen we het de traditionele top-3 weer moeilijk maken en kampioen worden. Of we nou winnen of verliezen, Utrecht voor altijd!

R. van U

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht