Column: Dit was het dan

Column: Dit was het dan

Met gemengde gevoelens schrijf ik nu deze column. De allerlaatste column van dit seizoen. Ten eerste wil ik een ieder bedanken die gisterochtend een laatste steunbetuiging bracht aan onze selectie. Ook wil ik iedereen bedanken die gister ondanks het verlies de selectie opving. Want ondanks dat de teleurstelling groot was, waren wij daar met zijn allen.


fans

Het jubileumjaar

Het is een turbulent jaar geweest. Een wereldwijde pandemie houd ons nu al een tijd lang bij het stadion vandaan. Een mindere start van het seizoen, een trainerswissel, wisselende resultaten en wij die niet naar onze mooie club konden. Misschien is de kritiek dit seizoen wel heftiger dan ooit geweest. Je frustratie niet kunnen uitten in het stadion na een wedstrijd, of je even heftig beklagen samen met iedereen in het home. Een jubileumjaar wat zo mooi had moeten zijn, met publiek en verschillende festiviteiten die gepland stonden. De hogere ambities die een keer uit gesproken moesten worden en in het jubileumjaar leek dat het ideale moment. Niet wetende dat dit een jaar zou worden met helemaal geen publiek. Ik heb begrepen dat wanneer het weer mag en kan we het
jubileumjaar als nog een beetje kunnen vieren. Want zeg nou eerlijk, het vijftigjarige bestaan kunnen we niet zo maar voorbij laten gaan.

Wij hebben met de supportersvereniging het boek gemaakt “Know your history”. Een boek waarin memorabele momenten besproken worden, leuke feitjes en weetjes en stukken geschiedenis met mooie foto’s die het boek compleet maken. Nog steeds enorm trots op wat wij daar hebben neergezet. Ook in tijden van de pandemie heeft de club geprobeerd de band met de supporters te onderhouden en dat bleek toen zij het hele land door reisden voor een klein presentie van de club.

FC Utrecht zijn we samen!

In de loop van het seizoen werd bekend gemaakt dat er een documentaire gemaakt wordt over onze club. Constant waren de camera’s daar rondom de spelers, staf en bestuursleden. Alles werd vastgelegd en eerlijkheid gebied te zeggen, zij hadden daar geen passender seizoen voor kunnen kiezen. Het had zo mooi kunnen zijn. Het seizoen dat begon met een slechte start en eindigde met een eindsprint waardoor wij play-offs gingen spelen voor Europees voetbal. Het vertrek van de trainer, de wisselende resultaten en aan het einde zelfs een kort geding wat verloren werd. Hoe lekker had het geweest als je dit seizoen had kunnen belonen middels Europees voetbal aan het eind van de rit. Het eindigde in een anticlimax, Feyenoord gaat Europa in. Het had zo’n mooi einde
kunnen zijn van een seizoen dat wij niet snel gaan vergeten. Om in het kader van de documentaire te blijven of een serie, tis maar net hoe je het noemen wilt. Die horen in mijn ogen altijd goed te eindigen. Weet niet of een ieder daar op zit te wachten maar een voetbalserie of docu kan toch niet klaar zijn zonder ook maar één wedstrijd met een volle Galgenwaard te spelen?

Sander van de Streek werd uitgeroepen tot speler van het jaar en Tommy st Jago en van der Maarel werden respectievelijk tweede en derde. Voor het volgende seizoen is al bekend dat wij een tweetal aan onze selectie toevoegen. Quinten Timber komt over van Ajax en Anastasios Douvikas komt over van het Griekse Volos NFC. Laten wij hopen dat we de sirtaki veel kunnen gaan dansen volgend seizoen.

Het is goed geweest zo, ik had nog tal van dingen op papier kunnen zetten maar bij het zien van zo’n lange tekst waren er al een hoop afgehaakt denk ik. Toch wil ik jullie als supporters enorm bedanken voor dit seizoen. Het is een lang en vooral frustrerend seizoen geweest omdat we er niet bij hebben kunnen zijn. Ik wil jullie dan ook vragen dat als het eindelijk weer mag, we met een volle Galgenwaard eindelijk weer kunnen laten zien hoe het kan kolken bij ons.
?
 Als laats wil ik de club in zijn geheel bedanken voor alles in dit toch vreemde seizoen. Ik ben er van overtuigd dat ze er alles aan doen om het zo goed mogelijk te doen. Een wijs man zei ooit: “Soms moet een klein kusje gewoon kunnen”.

Bij deze, een klein kusje voor iedereen die onze club een warm hart toedraagt. Tot volgend seizoen.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht