Column: Don't give up, forever Nesu!

Daar gaat hij, met zijn blonde kop en zijn karakteristieke lach. Hij bestrijkt de gehele linkerflank, van voor naar achter, het is zijn domein. Hij is zo vlug als water en zo hard als steen! Deze jongen bezorgd menig tegenstander een hele vervelende dag. Al heet je Cavani of Torres, de bal is van hem en daar blijf je van af. En heel snel, of je moet de reclameborden van dichtbij willen zien.


29793028_1608482452540970_5272125798734036910_n

Zijn naam is Nesu, Mihai Nesu. Hij volgde in het seizoen 2008/2009 Erik Pieters op die naar PSV vertrok. Hij kwam over van het grote Steau boekarest uit Roemenië en hij had al wat Interlands op zijn naam staan. Die Nesu, dat moest wel echt wat zijn! En man oh man, en of het wat was. Ik durf te stellen dat hij 1 van de beste linksbacks is die wij ooit hebben gehad.

En je kon geen hekel aan die jongen hebben. Nesu had een wedstrijdinstelling, dat was niet normaal. Hij pakte nog wel eens onnodig een kaart en soms zag het er een beetje onbeholpen uit, maar hij liet zijn ploeg nooit zakken. Op Mihai kan je rekenen! Dat was vroeger, dat is nu en in de toekomst zal dit altijd blijven. Mihai is een goeie!

We weten allemaal wat voor verschrikkelijks er gebeurd is. En als ik aan die dag denk en als ik aan Nesu denk, denk ik automatisch ook aan Henny en Dito. Ik denk aan wat wij als club verloren en gewonnen hebben. Wat wij allemaal hebben moeten verwerken.

Mihai leeft, en hoe. Hij is een strijder. En hij strijdt niet alleen voor zichzelf. Met de 'Mihai Nesu Foundation' vecht hij ook voor kinderen met een handicap, ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval in zijn thuisland Roemenië. Hij zamelt geld in en met dat geld zorgt hij voor goede faciliteiten. Typisch Mihai! Niet enkel aan zichzelf, maar in teambelang en anderen  denken.

Nesu zit tegen Groningen bij ons in de Galgenwaard. Wat fijn om hem weer een keer hier in Utrecht te hebben. Welcome back, friend. Don't give up, Forever Nesu!

Geschreven door R van U

Like zijn Facebookpagina!
www.facebook.com/kraakie

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht