Column: Doorgaan waar we zijn gebleven

Column: Doorgaan waar we zijn gebleven

We zijn weer gestart! De eerste wedstrijd van 2021 hebben wij inmiddels gehad. Groningen thuis werd uiteindelijk met 2-2 gelijk gespeeld. Vooraf zal je zeggen dat het een matig resultaat is, en in werkelijkheid is dat natuurlijk ook. Echter kwamen wij al snel met 0-2 achter door individuele fouten. Bij de 0-1 had de voorzet nooit gegeven mogen worden en debet daar aan is in mijn ogen Hoogma. Die ook bij de 0-2 in de fout ging en volledig verkeerd stond te dekken. En dan weet je als Utrecht zijnde dat het een hels karwei wordt tegen een ingravend Groningen. De vijfmans defensie van Groningen werd amper tot niet in verlegenheid gebracht. Een van richting veranderd schot van Ramselaar bezorgde ons in de eerste helft nog wel een aansluitingstreffer.


Dalmau

De tweede helft is het één richtingsverkeer, logisch ook want Groningen wilt met hand en tand die voorsprong verdedigen. Met kopman Buijs die zijn tactisch plan zag werken tegen het worstelende Utrecht. Buijs fanatiek, schreeuwend en tierend zijn ploeg stimulerend een resultaat te halen. Hake stoïcijns met een ietwat ongeruste blik. Twee persoonlijkheden die het uiterste van elkaar zijn. Diep in blessuretijd weten we gelukkig wederom er nog een gelijkspel uit te slepen door de treffer van Kerk.

Wederom gelijk dus, iets wat je bijna standaard op je totoformuliertje meepakt. Want diegene die veel een gelijkspel gespeeld heeft bij Utrecht is ondertussen rijk geworden. En dus gaan we door waar we geëindigd zijn. Gelijk spelen. Een resultaat waar ik ondertussen bij Vitesse uit vooraf voorteken. Vitesse zet hoog druk en daardoor liggen er wel kansen in de omschakeling. Een wedstrijd wat in Utrechts kracht kan werken want het spel maken is aan ons niet besteed. Wellicht biedt deze wedstrijd dus uitkomst voor ons. Vitesse doet het dit seizoen behoorlijk en heeft een excellerende Tannane en Bazoer aan hun zijde. Twee mannen die bij ons niet volledig uit de verf kwamen mede door hun eigen toedoen.

Het baart mij zorgen dat we maar geen wedstrijden winnen. Het wordt echt tijd dat we de volledige drie punten gaan pakken. We zijn nog niet halverwege de competitie maar een verloren seizoen komt op deze manier steeds meer in zicht. Laten we met z’n allen maar hopen dat er vanavond een resultaat gehaald word. Zaterdag wacht Heracles thuis. Ook dat kan twee kanten op. Het is eb of vloed, die laatste scoorde in de laatste ontmoeting makkelijk. En het is weer een ploeg die op eigen helft speelt en wij weer het spel moeten gaan maken. Iets wat tot nu toe niet in ons voordeel werkt.

We gaan het weer zien, al ga ik met een licht sceptisch gevoel richting deze twee wedstrijden.

Hoopvol op 6 punten.

Tot volgende week,
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht