Column: een roerige week

Column: een roerige week

Het is me wel een weekje geweest. De keeperskwestie heeft de gemoederen flink bezig gehouden en zal ook nog wel even doorgaan. Want na fouten tegen Dordrecht in de beker en Heracles in de competitie is Thijmen Nijhuis nog niet onomstreden.


122492043_3392249270830937_2210680743754014387_o

De wedstrijd van dinsdagavond was al geen hoogstaande. Er werd gewonnen, en hoe maakt in deze fase van het toernooi niet uit. Je moet zonder kleerscheuren die ronde doorkomen. Dat is gelukt aan de hand van de man in vorm Bart Ramselaar. Hij speelde een goede wedstrijd tegen Twente en trok deze lijn door in en tegen Dordrecht. Als coach zijnde zal je daar toch op moeten anticiperen.

Dan Heracles-uit. De opstelling vooraf verbaasde me een beetje. Ramselaar op de rechtsbuiten positie. Daar isoleer je dus die jongen volledig. Hij is al geen vleugelspeler maar vanaf links kan hij nog naar ‘binnen’ komen en met zijn sterke rechter het spel bepalen met steek passes en schoten. Nu op rechts haal je al het venijn uit Ramselaar. Persoonlijk had ik Sylla op rechts laten spelen omdat hij oogt als hetzelfde type speler als Kerk. Dan had ik 'Streek' doorgeschoven naar de spitspositie en Ramselaar in zijn kracht laten spelen centraal op het middenveld.

Maar goed: We kregen met 4-1 een pak slaag van Heracles en dan wacht ook nog Ajax thuis.

Een wedstrijd op zich zoul je normaal gesproken zeggen. Maar zonder publiek en zonder de beleving is dit een wedstrijd waar ik persoonlijk een hard hoofd in heb. Ik hoop stiekem dat wij als supporters op een manier die met in achtneming van alle maatregelen iets kunnen gaan doen om aan de groep te laten blijken dat deze wedstrijd enorm leeft. Zelfs nu in deze tijd, zullen we ons even moeten laten zien. Mijn gedachten gaan dan ook terug naar die halve finale in de beker vorig seizoen. Die dag waren wij als supporters niet te evenaren en dat sloeg over op de selectie. Er viel niets te halen die dag, voor niemand niet!

Een stukje onverzettelijkheid en passie: iets wat node gemist wordt op dit moment. Het terugvallen van mentaliteit en vechtlust is iets waar ik me de laatste weken enorm aan stoor. Ik hoop met recht dat de knop omgaat en wij ten eerste met een mentaliteit gaan starten waar je UUU tegen zegt. Want alleen dan is gebleken is er wat mogelijk!

Ik hoop dat er een hoop mank terugkomen uit de Champions League van de week en dat wij dan ouderwets met het mes tussen de tanden kunnen stunten zondag!

Op naar volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht