Column Gio Troupée, kind van de club

Het zonnetje schijnt, het is lekker warm en de wedstrijd staat op het punt te beginnen. "Papa, waar is Troupée?" Dat heb ik weer! Tegen Twente moest hij net voor de aftrap plassen en nu gaat hij me moeilijke vragen stellen. Hij stelt nooit van die moeilijke vragen aan zijn moeder. Hoe leg ik in hemelsnaam aan een jochie van vijf uit dat de in potentie beste rechtsback van Nederland op de bank zit?


IMG_3607

Ik kijk hem aan en zeg dat Troupée een tijdje geblesseerd is geweest en dat de trainer toen voor andere spelers moest kiezen. Die spelers hebben het goed gedaan en JP kiest nu voor die spelers. Ik weet het, een lang verhaal, voor tegen een jochie van vijf. Hij reageerde niet eens. Hij was halverwege afgehaakt. Logisch.

Gio Troupée, jongen van de club en speler van Jong Nederland. Hij heeft inmiddels 56 wedstrijden in de benen en daarin heeft hij vier keer gescoord. Niet gek voor een jongen van nog geen 20! Waar vind je ze nog? Hij is bikkelhard, ziet de ruimte voor zich, heeft de longen van een paard, heeft een goede pass in zijn poten en hij brengt altijd wat extra's.

Het is niet voor niets dat er verschillende clubs uit de Italiaanse serie A en uit Engeland interesse hebben in onze Troupée. Het is niet voor niets dat zijn naam genoemd werd als opvolger van Karsdorp bij Feyenoord.

Ik weet het: Klaiber doet het goed, Mark zit in de beste periode van zijn carrière en ik ken de term 'never change a winning team'. Maar een jongen met de kwaliteiten van Troupée moet ten alle tijden spelen bij ons. Het maakt me ook niet uit hoe, ik heb niet de directe oplossing. Maar ik zie de beste verdediger die we hebben, verpieteren op de bank.

Hij is ontevreden en dat kan ik me goed voorstellen. Hij staat aan het begin van zijn carrière en hij moet spelen. Door vlieguren op te doen, wordt hij alleen maar beter! Ik ben benieuwd hoe het gaat aflopen. Ik ben bang dat ik volgende week weer dezelfde vraag krijg van mijn jochie. Ik hoop dat ik hem dan kan vertellen dat hij weer in de basis staat.

En dan iedereen weer ouderwets: Ooohhh Gio Troupée! Met zijn lange haar, zijn ze de sigaar, walking in a Troupée Wonderland!

Volgende week 3 puntjes in Heerenveen. Gaat lekker zo.

Utreg till i die!


Geschreven door R van U

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht