Column: Hake verrast

Column: Hake verrast

Eerlijk is eerlijk: Hake verrast mij tot nu toe. Want in twee weken tijd zie je verandering bij de manier van spelen. Misschien noodgedwongen door blessures maar de 4-4-2 formatie waarin aangetreden werd tegen Feyenoord stemde mij ontzettend tevreden. Het frustrerende verhaal is wel dat we nog steeds de kansen niet afmaken! Hoe kan het nou zo zijn dat fulltime profvoetballers die bal niet langs een keeper kunnen schieten?


124388707_3433732890015908_447949569295111891_o

Is dat het ontbreken van een echte spits? Ik zelf denk van niet. Al is het wel het makkelijkste antwoord dat een echte spits ontbreekt. Want wie zegt mij dat een fulltime prof niet in staat is om een bal in het doel te schieten? Die jongens, en of je nu een verdediger, aanvaller of middenvelder bent zijn er dag in en dag uit mee bezig. Zij zijn elke dag weer aan het voetballen. Ik kan begrijpen wanneer je een ‘hobby voetballer’ bent en je wat ongelukkig bent in de afronding. Maar kom op, fulltime professionele voetballers hebben we het over. Zelfs de keepers moeten een bal af kunnen maken!

Het verbaasd mij dus enorm dat wij moeilijk goals maken. Want aan de kansen zelf ontbreekt het dus niet. Het veldspel was sinds een aantal weken beter, veel slechter kon het dan ook niet maar goed.. Er zit duidelijk verbetering in! Is 4-4-2 het antwoord op al onze vragen? Als we naar ons roemrijke verleden kijken zal je dat bijna wel zeggen. Want met koppels: Decheiver en Mols, Gluscevic en Kuijt en ook Haller met Kerk en Kerk met Labyad werkte ontzettend goed. Nu hebben wij in Kerk en Elia normaal gezien twee volledige buitenspelers. Er zijn er natuurlijk meer die op de flanken ‘kunnen’ spelen maar niet volwaardige buitenspelers zijn zoals Ramselaar maar ook een Mahi. Ik denk dat we er goed aan doen om de formatie waarin we aantraden tegen Feyenoord te behouden. Dit omdat er dan veel meer spelers in zijn kracht komen te spelen. De twee voorwaartsen maakt mij niet zo veel uit als zij die ballen maar in dat net knallen!

Nu mogen wij tegen ADO. En met het huidige schema voor de boeg moeten dit drie punten zijn. Naar aanleiding van de wedstrijd tegen Feyenoord heb ik er vertrouwen in. En wat zal het dan toch eens lekker zijn als je zo’n wedstrijd een keer overtuigend wint. Een nulletje of 3 a 4, dat is toch lekker?

Eerst maar eens afronden op de training. En dat met de hele selectie, ze worden maar misselijk van al die keren op doel schieten. Maar die overtuiging voor de goal moet er komen. Want als wij als supporters er al moedeloos van worden, hoe zal het dan voor de spelers en technische staf zijn?

Tot volgende week!  

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht