Column: Het einde van een tijdperk

13 jaar lang het rood en wit uit het hart van het land. 13 jaar FC Utrecht, er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen. Als 13 jarig jongentje uit Nieuwegein kwam hij terecht bij de voor ons mooiste club van het land. Na één uitstapje bij FC Dordrecht zich ontwikkeld tot een speler en persoon waar een supporter zich mee kon identificeren.


Klaiber

Sean Klaiber is en blijft een Utrechter. Het leek een sprookjeshuwelijk te gaan worden. Sean tekende bij en dat seizoen bereikte Utrecht de halve finale in de beker. Een wedstrijd op zich, zoals altijd. Toch stak Utrecht niet in beste vorm en bij Ajax waren de nodige spelers alweer terug van blessures. Mede door de onvoorwaardelijke steun van het publiek weten we hoe deze wedstrijd geëindigd is. Utrecht blij, Sean in tranen. Want ook dat is Sean: hij steekt niet onder stoelen of banken wat 'ie denkt en wat 'ie zegt. Hoe Utregs wil je het dan hebben?

Eerste wedstrijd van het seizoen, een vroege achterstand en je ziet aan Sean zijn hele instelling de frustratie:“Kunnen we dan verdomme niet eens VVV pijn doen?!”

Uiteindelijk weet hij bijna eigenhandig een gelijkspel binnen te slepen. Zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Mahi, nam de bal mee met links en ronde als volleert spits af met rechts.

En toen begon het. De interesse uit Amsterdam. Na het aanstaande vertrek van Dest was er daar iets nodig. En al snel kom je dan bij een rechtsback uit die minstens zulke goede cijfers kan overleggen. Helaas voor ons, speelde hij bij FC Utrecht. Want hoewel Sean heeft gezegd: “Als Utrecht speler kan je daar eigenlijk niet heen” zegt hij nog steeds niets verkeerds. Niet slim, zeker niet. Nu maakt hij de stap naar Amsterdam en de frustratie bij wat supporters is begrijpelijk.

Je baalt, want er gaat een speler weg waarmee je je als supporter kon identificeren. Hij heeft nooit verzaakt, heeft het snot voor de ogen gelopen voor de club waar hij van jongs af aan komt. Hypocriet? Egoïst? Clown? Slang? Verschillende opmerkingen kwamen al snel voorbij. Dat is haast “normaal” te noemen want deze overstap ligt nou eenmaal gevoelig. Een transfer naar Ajax doe je normaal gesproken ook niet. Maar een ieder weldenkend mens snapt dat dit een mogelijkheid was voor Sean die maar één keer in een voetbalcarrière voorbij komt. Hij kan zich niet alleen financieel verbeteren, ook zichzelf uitdagen om in de top te spelen en wie weet bereikt hij dan ooit nog wel zijn droom bestemming de premier league.

Sean, geef ons wat tijd om dit te verwerken. Geef ons wat tijd om helder na te denken en te wennen aan het feit dat je niet meer in ons mooie rood en wit speelt maar in dat minder mooie verticale shirt. Want hoe je het went of keert: hij is en blijft een kind van de club. Goed praten doen we het niet, maar eens een Utrechter altijd een Utrechter.

Sean, veel succes in Amsterdam.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht