Column: het geluk

Column: het geluk

Op 8 februari 2020, een heuse windstorm die ons land ‘teistert’. Storm Chiara die door het land heen raast maar.. Wel vanaf 17:00uur pas. En toch besloot de KNVB de competitiewedstrijd FC Utrecht – Ajax uit te stellen vanwege het weer. Eenieder had al lang en breed thuis geweest wanneer deze storm Utrecht had bereikt. En toch..


144217560_3655271997861995_5299355933337169256_o

Nu was het 7 februari 2021, een herkansing voor de KNVB. Het dak van die tombe kan dicht en Erik ten Hag zei: “Deze wedstrijd gaat door, het dak kan dicht”. Nu blijkt maar eens te meer dat we Erik nooit op zijn woord kunnen geloven. Maar ook de KNVB laat hier wat steekjes vallen. De (hoofd) wegen waren prima begaanbaar en het dak kan dicht. Maar na een succesvolle week voor Ajax dat Haller vergat in te schrijven voor de Europa league, Promes naar Spartak Moskou ging(o nee, toch niet) en Onana met zijn plaspil die een jaar geschorst is schoot de KNVB wederom te hulp.

Want hulp konden zij wel degelijk gebruiken. Nu ben ik geen doemdenker maar als het wederom gebeurt na een week zoals deze bij Ajax(wat vorig jaar te maken kreeg rondom de ‘stormwedstrijd’ met een blessuregolf) dat zij hulp krijgen uit Zeist. Het waren voor Utrecht twee wedstrijden geweest waar serieuze aanspraak was geweest op een resultaat. Sterker nog, die van vorig jaar is nooit ingehaald waardoor Utrecht met een wedstrijd minder Europees voetbal misliep. Met de derde ‘golf’ in het vooruitzicht en dus weer een wedstrijd minder voor Utrecht bekruipt mij gelijk al een vreemd gevoel. Ik ben geen doemdenker normaal gesproken maar het geluk valt wel angstvallig elke keer de kant op waar Utrecht niet te bevinden is. Maar goed, sneeuw is geweest en we gaan door naar VVV thuis. Een wedstrijd die je voorafgaand op papier zal kunnen winnen en misschien wel zal moeten winnen. Het is oppassen voor het Griekse
fenomeen inmiddels Giakoumakis. Die in zijn gehele prof loopbaan niet meer dan 30 keer gescoord heeft en inmiddels al op de 20 goals staat. Zaak voor ons om daar op in te spelen.

Met het mes tussen de tanden, elke wedstrijd weer want alleen dan is gebleken dat wij van iedereen kunnen winnen. Ik las dat de wedstrijd tegen Ajax pas ergens in April ingehaald kan worden. Ik verwacht dat deze wedstrijd veel eerder word ingehaald. Want het verwachtingspatroon van de heren uit Zeist is wel erg hoog voor onze vrienden uit Amsterdam vind ik zelf. Ik verwacht dat deze wedstrijd eind februariof maart ingehaald word.

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht