Column: Het leven van een Utrecht-supporter

Ik ben boven wat aan het opruimen en ik hoor mijn jochie beneden zingen; 'Zondag is ons daggie, we spelen goed of slecht, kan ons echt niet boeien, wij zijn trots op Utrecht!' Hij speelt Fifa op de Playstation met zijn favoriete team. Ik kan een glimlach niet onderdrukken als hij van 'Zondag is ons daggie' overschakeld naar 'In Utrecht, daar zingen we zo'.


Galgenwaard

Clubliefde, het gaat niet om winnen of verliezen. Je loopt het virus in je jeugd op en draagt het vervolgens je hele leven met je mee. Het ene jaar doe je het goed in de competitie, in Europa en de beker en het andere jaar loopt het voor geen meter. Als de resultaten heel goed zijn, zitten er 22.000 mensen en als het slecht gaat 15.000 man. Het ene seizoen 'Slaap kindje, slaap en schaam je kapot' en het andere seizoen '1 ding is zeker en welkom in de hel.'

Elk jaar vertrekken je beste spelers naar de top van Nederland of de subtop van Europa. 80% van die spelers eindigen op de bank, 20% slaagt bij hun nieuwe club. Meestal weet Utrecht prima vervangers aan te trekken. 80% van die vervangers zijn een meerwaarde voor de club en 20% valt af. Soms euforie, soms huilen met de pet op. Dat is het leven van een Utrecht-supporter.

Ik nam mijn zoontje voor het eerst mee toen hij vier was, hij is nu net zes. Hij gaat een kleine twee jaar mee en hij heeft het DNA, hij snapt het en voelt het. Na het debacle tegen Emmen stonden we buiten het stadion. We zagen verschillende kindjes huilend naar buiten komen, omdat Utrecht had verloren. Sammy baalde flink, maar hij weet al dat dit het leven van een Utrecht-supporter is. Je wint een wedstrijd, je verliest een wedstrijd en als je denkt dat er niks aan de hand is, dan is er alsnog altijd iets aan de hand.

Het kan in Utrecht, bij ons in Utrecht. Als je mij drie jaar geleden had gezegd dat Petrovic, Dijkhuizen en Kruys de drie assistenten zouden zijn van Dick Advocaat bij Utrecht, zou ik je voor gek verklaren.

Ik zie het al voor me. Dick is op pad met Ad voor een zak patat. Zegt Marinus tegen Petrovic: ‘Zeljko, zet jij de Pilonnetjes even uit op het trainingsveld?’ Zegt Petro tegen Dijkhuizen: ’Denk je dat ik Jan-Pipo-De-Clown-Ben-Ofzo!’

Welkom in circus Galgenwaard!

Geschreven door R-van-U

Like https://www.facebook.com/Kraakie/ voor meer columns.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht