Column: Het shirt, de zorg van de supporters

Dit moet een truc van de marketingafdeling zijn. Een foeilelijk shirt ontwerpen, wachten op protest, luisteren naar de supporters, gratis media-aandacht van regionale en nationale media met gevolg dat de verkoopaantallen door het plafond schieten. Target gehaald!


Thuisshirt

Ik app een maat: Slimme marketingtruc van de club! Ik krijg de reactie terug dat ik niet weet hoeveel werk er verzet is om het ontwerp te veranderen tot het ontwerp dat het nu is. Ik dacht, hoe kan ik het ook bedenken inderdaad dat dit een truc van de marketingafdeling is. Ze hebben ons manifest immers door een reclamebureau uit Breda laten schrijven. Dan komen ze hier echt niet op. 

Wij zijn een volksclub, een familieclub. Als de supporters het ergens niet mee eens zijn, komen ze in opstand. Zo ook nu. Fijn dat de club naar de supporters luistert hoor, maar als ze het niet doen, snijden ze zichzelf in de vingers. Ik wil een mooi shirtje voor mijn jochie kopen en zij willen dat ik een mooi shirtje voor mijn jochie koop. Nogal logisch dat ze luisteren!

Op de website staat dat het ontwerp die de verantwoordelijke geledingen binnen de club is goedgekeurd, nu aangepast is. Ik ben wel benieuwd wie die verantwoordelijke geledingen zijn. Ik heb niet het idee dat er supporters zijn betrokken bij het ontwerp.  Misschien is het een idee om in het vervolg een groepje supporters uit te nodigen om mee te denken. Mensen die de cultuur kennen en die weten wat wel werkt en wat niet werkt.

De supporters kunnen niet zonder de club en de club kan niet zonder de supporters. Dit is weer een mooi voorbeeld! Laat het een leermoment zijn. Ik ben net als iedereen blij met het nieuwe ontwerp. Ik mis alleen een dingetje. Hoe vet zou het zijn? MOB in de kraag.

Het shirt, de zorg van de supporters!

Geschreven door R van U

Like de pagina www.facebook.com/kraakie

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht