Column: Het toonbeeld van wisselvalligheid

Column: Het toonbeeld van wisselvalligheid

Een week na het pijnlijke verlies tegen FC Emmen is het nu de beurt geweest aan RKC Waalwijk. De volledige eerste helft met een aantal ontzettend grote kansen en de 1-0 van Mimoun Mahi zorgden ervoor dat je de wedstrijd tot dan toe domineert en controleert. Echt heel weinig op aan te merken die eerste helft. Behalve dat je de gemiste kansen niet benut. De passes van Maher en Ramselaar bijvoorbeeld waren om te watertanden. Die speelden allebei ontzettend goed de eerste helft, zoals het hele team.


122502596_3392249774164220_1060602590055529566_o

Wat er in de rust gebeurt is, weet niemand. Ik heb zelden het verval in zo’n wedstrijd zo groot gezien. Geen scherpte meer, passes kwamen niet aan en RKC was overal een stapje feller en eerder dan wij. Ik hoop niet dat er verdovende middelen in de thee zaten. Zo wel: dan heeft het z’n werk goed gedaan. Een verschil van dag en nacht in deze wedstrijd, dat je uiteindelijk door een cadeautje wint maakt voor mij het gevoel wel een stuk lekkerder. Deze wedstrijd was het toonbeeld van het wisselvallige Utrecht dit gehele seizoen. Zelden heb ik een wedstrijd gezien van twee uitersten. Het moet echt beter en constanter worden wil je ergens aanspraak op maken.

Ik ben geen fan van Gyrano Kerk Dat mag algemeen bekend zijn, denk ik. Ik ga proberen te verwoorden wat ik gezien heb. Ik ben namelijk echt bang dat Kerk vorig seizoen boven zijn kunnen heeft gepresteerd. Hij draaide vorig seizoen nu eenmaal een goed seizoen. Kerk lijdt enorm veel balverlies en zijn grillige optredens worden nooit eens “bestraft” met een wisselbeurt of plek op de bank. Opmerkelijk als je het mij vraagt. Neem bijvoorbeeld de situaties van Ramselaar en Boussaid als voorbeeld. Deze jongens wisselen goede wedstrijden af met mindere. Maar zijn wel constant de eerste namen die of uit de basis verdwijnen of gewisseld worden. Ik snap het oprecht niet. Kerk heeft 24 wedstrijden gespeeld en heeft daarin 4 goals en 4 assists gegeven. En ik durf dan oprecht te zeggen dat deze 8 beslissende momenten ook echt zijn enige momenten zijn geweest. Voor de rest van de wedstrijden speel je in principe met 10 man. Want elke bal die je aan Kerk verloren bent, had je net zo goed aan de cornervlag kunnen geven. De veroorzaakte penalty tegen RKC, noem het een handje van god of een bemoedigend handje: “Het komt wel goed schatje” van de tegenstander typeert eigenlijk het seizoen van Gyrano Kerk. Het is niet goed en persoonlijk vraag ik me nu hardop af of dit nog goed komt.

Verder hoop ik echt dat deze drie punten er mede voor zorgen dat we Europees voetbal gaan halen. Want zo’n cadeautje vanuit Zeist en het scheidsrechterskorps gaan we nooit meer krijgen. Dus geniet ik er maar net iets extra van!

Tot volgende week.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht