Column: Hittegolf

Column: Hittegolf

Terwijl er een heuse hittegolf gaande is in ons land, en wij ons druk maken over zweet wat tevoorschijn komt op plekken waarvan we niet eens wisten dat die bestonden werden er ook zaken gedaan en gevoetbald.


Arzani

Eindelijk kon Arzani zich officieel FC Utrecht speler noemen. Het papierwerk/werkvergunning liet enige tijd op zich wachten maar hij is er! Arzani een frivole buitenspeler als we de beelden op internet mogen geloven. De vergelijking met Dries Mertens wordt al gemaakt. Bij zijn uitleenbeurt aan Celtic scheurde hij zijn kruisband af en dus werd dat seizoen een ‘flop’. Hopelijk kan hij hier furore maken.

Presentatie van het uitshirt

Blauw is prima natuurlijk. Maar wanneer er op diverse websites hetzelfde shirt voor ongeveer twee tientjes te koop is… Dure bedrukking dan? Een standaard shirt van leverancier Nike. Utrecht had hier in mijn ogen scherper op moeten zijn. Je bestaat 50 jaar! Het thuisshirt is er één voor in de boeken, dan is het uitshirt een fiasco in dat opzicht.

Defensie

Zoals vorige week gezegd ga ik de verschillende linies uitlichten. Nu de verdedigers:

Willem Janssen, behoeft in principe geen introductie. Onze onbetwiste leider van de achterhoede. Kampt momenteel nog met een blessure maar de verwachting is dat hij spoedig weer aan kan sluiten. Hopen dat hij zijn oude niveau weer weet te halen.

Mark van der Maarel is onze eigen cultheld. Een nuttige twaalfde man in mijn ogen. Voor het niveau dat we na aan het streven zijn komt Mark in mijn ogen te kort. Neemt niet weg dat wanneer er passie en strijd gevraagd wordt, Mark de ideale man is.

Emil Bergström, kon nog niet imponeren. Nu terug van een jaartje FC Basel waar hij ook niet alle wedstrijden speelde. Hopelijk kan hij zijn verwachtingen die we hadden toen hij hier net was waarmaken.

Justin Hoogma, een stabiele degelijke verdediger. Blinkt uit door niet uit te blinken. Sober en correct zoals een moderne verdediger hoort te zijn denk ik. Goede zaak dat zijn huurovereenkomst met nog een jaar verlengd is.

Tommy st. Jago, aanstormend talent. Zat vorig jaar al regelmatig bij de eerste selectie en heeft ook zijn debuut al mogen maken. Verwachting is dat hij dit seizoen nog veel vaker te zien zal zijn.

Django Warmerdam, overgekomen van FC Groningen. Heeft zijn opleiding gehad bij Ajax. Met zijn basistechniek zit het wel goed en heeft de laatste jaren bij Zwolle en ook bij Groningen bewezen een hele nuttige speler te zijn. Hopelijk kan hij zich hier met een wat meer aanvallendere speelstijl nog meer laten zien.

Sean Klaiber, staat in de schijnwerpers. Sean kende een goed seizoen met de nodige assists en goals. Hopelijk blijft hij binnen boort en kan hij zich revanceren op een niet gespeelde bekerfinale. Staat nadrukkelijk in de belangstelling, maar Sean kom op, afscheid nemen met een prijs voor jouw club is toch het mooiste wat er is?

Giovanni Troupee, teruggekeerd uit Enschede. In Enschede waren ze wel gek op hem. Dat waren wij ook in zijn debuutseizoen waarin hij direct beslag legde op de David di Tomasso trofee. Helaas heeft hij die goede vorm na zijn blessure niet meer laten zien.

Leon Guwara. Ja, hij is er nog steeds. De Duitse linksback komt vooralsnog niet helemaal uit de verf. De laatste paar wedstrijden die hij speelde liet hij wel zien wel degelijk iets te kunnen. Maar met de komst van Django Warmerdam zou hij opnieuw genoegen moeten nemen met een plaats op de bank lijkt mij.

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht