Column: Huilen met de pet op

Column: Huilen met de pet op

Een dag na de wedstrijd tegen Cambuur en ik heb er moeite mee om een positief woord aan de wedstrijd te wijden. Dat doe ik dan alleen om er een tweetal spelers uit te halen die als enige niet door het ijs zakten, in mijn ogen. Dat waren Van Overeem en Ter Avest.


247996630_4442906902431830_1604758178244679728_n

Het lijkt inspiratieloos, zielloos en zonder enig doel te zijn de laatste wedstrijden. De resultaten verbloemen een heleboel ten opzichte van het getoonde spel. Ik wil echt enorm graag positief zijn over het team en de prestaties maar wanneer het slecht is, is het slecht. En slecht is het, je verliest niet alleen van Cambuur, je begint nu ook gezichtsverlies te lijden. Het is geen incident meer, het gaat nu steeds meer structureel fout. Want na Twente, AZ en zelfs na Vitesse kan je er enigszins begrip voor hebben want we blijven FC Utrecht en dus wisselvallig? Nee, je hebt torenhoge ambities dus dan ook op de blaren zitten wanneer het niet lukt. Nu na Cambuur kan je dus concluderen dat het niet goed genoeg is. Ook wanneer FC Utrecht nog achter staat na een pakweg 60 minuten voetballen kan je de klok er op gelijk zetten wat er gebeurt… Hake gaat er plusminus 4 aanvallende wissels tegenaan gooien en hopen dat het goed gaat. (Zo oogt het tenminste) Zonder idee, tactiek en balans. Na de aanvallende wissels is het idee totaal zoek, is er geen tactiek en de balans met name op het middenveld is volledig verdwenen.

Hake verliest nu voor het eerst twee wedstrijden op rij en er is nog steeds geen reden voor paniek maar je zorgen en kritiek uitten is in deze niet meer dan logisch. Met alle respect voor Cambuur want die draaien een prima seizoen. Maar dit soort wedstrijden moeten ‘gewoon’ gewonnen worden. Nogmaals de resultaten verbloemen het getoonde spel enorm vaak, want hoe vaak spelen we niet goed en worden er toch punten behaald. Er moet iets gebeuren, een andere tactiek? Een andere opstelling? Zeg het maar. Vleugelspelers renderen op dit moment gewoon te weinig, waarom niet schakelen naar het FC Utrecht meest succesvolle formatie door de jaren heen 1-4-4-2?

Ik ga er geen individuele spelers uit halen want dan kan ik er na afgelopen wedstrijd minimaal acht uit halen die niet voldeden. De wedstrijd was echt huilen met de pet op. De knop moet om want als we op deze manier van voetballen blijven aanmodderen zijn we zometeen niet meer terug te vinden bij de top 5. Wij zijn als FC Utrecht supporters erg trotse supporters en het wordt tijd dat de basisprincipes: passie, strijd en ten koste van alles willen winnen terug komen zodat de trots die wij als supporters hebben, de spelers ook gaan uitstralen.

Het moet anders!

Tot volgende week,

Dustin  

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht