Column: I will survive!

Column: I will survive!

De dag na de sensationele zege op Feyenoord. 3-1(!) Is een uitslag waar we trots op mogen zijn. Alles viel op de goede plek gister. Prima goals van Janssen, Sylla en Simon Gustafson zorgden er voor dat we comfortabel wonnen. Ik wil graag nog even terug in de tijd.

Scheidsrechter Dennis Higler werd aangesteld voor deze wedstrijd, wat een hoop negatieve en terechte reacties opleverde. Diezelfde Higler had er namelijk voor gezorgd dat onder andere Leroy Fer en Botteghin op het veld mochten blijven staan in de play-offs finale vorig seizoen. Twee zuiver rode kaarten die door diezelfde Higler niet gegeven werden. Ook de reacties qua arrogantie uit Rotterdam gingen alle perken te boven. Een aantal jaar terug had ik nog wel sympathie voor de club uit Rotterdam. Inmiddels is die sympathie helemaal verdwenen. Na al het gezeur rondom die play-offs finale en het arrogante kleinerende gedrag ten opzichte van ons, is Feyenoord voor mij wel klaar. Een kleine greep uit de reacties voorafgaand aan deze wedstrijd: “FC Utrecht is voor ons niet een
echte ‘testcase’.” “FC Utrecht is een kleine club”, “We kunnen niet verliezen van FC Utrecht”. Achteraf is het heel makkelijk scoren, en dat doe ik dan ook. Want met dit gedrag gaan de supporters uit Rotterdam steeds meer vergelijkingen vertonen met die zo ‘gehate’ club uit Amsterdam.


239946644_4263619973693858_7108811082756649141_n

Des te lekkerder is die zo verdiende overwinning. Want reacties achteraf waren vooral gericht aan Higler. Niet: “FC Utrecht was goed of zo veel beter”. Nee alleen maar klagen op de arbitrage, waar komt mij dat zo bekend voor?

Het was echt een heerlijke dag! Alle spelers waren heel erg goed, duels werden gewonnen en er werd gescoord. De goaltune van Feyenoord luidkeels gezongen door duizenden overstemde onze eigen La cucamarcha. Één keer per jaar mag dat, tegen Feyenoord. I will survive, de goaltune ‘van Feyenoord’. Tussenhaakjes inderdaad... want we kunnen nu gerust zeggen dat het nummer veel meer op ons van toepassing is, helemaal met de overtuiging waarmee het van onze tribunes kwam. We will always survive! Wat een sfeer op de tribunes, wat een goed voetbal van onze ploeg. Alles klopte gister en zo willen wij nog veel meer dit seizoen. Als je het spel van gister en ook in de eerste wedstrijd ziet kan er nog wel eens iets heel moois ontstaan dit seizoen.

Hoewel er een interlandweekend voor de deur staat , zijn we er volgende week gewoon weer met een column. Dan volledig gericht aan de volgende wedstrijd, want wat het Nederlands elftal doet interesseert mij tijdens het seizoen van FC Utrecht helemaal niets. Geniet van de aankomende twee weken! En laat die goaltune ‘van Feyenoord’ nog maar vaak voorbij komen!

I will survive!!

Tot volgende week.
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht