Column: Interland break

Column: Interland break

Ik vind die interland breaks maar niets. Buiten EK’s en Wk’s om heb ik vrijwel niets met het Nederlands elftal. Wellicht dat het ooit weer ‘anders’ wordt wanneer er een speler van onze club onderdeel is van het ‘grote’ oranje. Met Selim Can (Turkije onder de 17), Mees Rijks (Oranje onder de 19), Othmane Boussaid (Jong België), Fabian de Keijzer, Quinten Timber (beiden jong Oranje) en Tasos Douvikas (Griekenland) hebben we toch aardig wat (potentiële) internationals in de gelederen. Ik zag op social media nogal wat vragen waarom Maarten Paes niet meer bij Jong Oranje te zien is. Maarten Paes is inmiddels ‘te oud’ om voor jong Oranje uit te komen. Hoewel hij in het ‘grote’ Oranje in deze vorm ook niet zal misstaan volgens mij.


Dave-van-den-Bergh

We verlangen toch allemaal naar ons eigen rood en wit in plaats van het vloekende Oranje. Wedstrijden in de Galgenwaard zijn voor mij altijd magisch. Het lopen van de vaste route, het vaste toegangspoortje en hetzelfde gevloek elke keer weer wanneer je een traptrede mist. Het zien van je vaste mede supporters om je heen. De geur van te ver afgebakken broodjes die mocht je kwaad willen er serieuze schade mee gedaan wordt. De muziek die vanaf de Bunnikside amper te horen is maar er toch af en toe een deuntje van opgevangen word. De confetti kanonnen en de vlaggen. Je mist het in zo’n interland periode allemaal. Nu hadden we natuurlijk de samenvatting van vorige week met het commentaar van Gert Kruys en René van den Berg nog om ons mee te vermaken. Wat nu nog het meest gemist gaat worden zijn de koprollen van Jan, de spontane knuffels en het getier wanneer het niet lekker liep. Het stelen van de harten van de vrouwtjes en de broodjes kroket tijdens de wedstrijden. Jan was ondanks zijn ‘beperking’ een grootheid.

Nu wacht eerst AZ uit, met of zonder dak, het is altijd een lastige wedstrijd. Vorig seizoen speelden wij daar misschien wel onze beste wedstrijd met als bekroning de kanonskogel van Sander van de ‘Streep’. Zij hebben een aardig jasje qua selectie uit gedaan en zijn een team in opbouw. Erg interessant om te zien hoe wij ons daar tegen gaan wapenen. Daarna Heerenveen in onze magische Galgenwaard.

Tot volgende week.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht