Column: Interlands

Column: Interlands

We zijn amper onderweg of we hebben alweer een ‘pauze’. Een interlandbreak voor de leeuwen van
Oranje. Op moment van schrijven heeft het Nederlands elftal verloren van Mexico en gelijk gespeeld
tegen Bosnië. Het leek tiki-taka voetbal van jewelste. De nieuwe bondscoach ontpopt zich als de
ware herboren Pep Guardiola. Een geoliede machine met bewezen klasse spelers zoals Ryan Babel,
Quincy Promes en Hansie Hansie Hateboer. 


Wesley Sneijder

Fantastisch dat wij hier ons voetbalseizoen voor moeten onderbreken. Heel dat Oranje gevoel is verloren, op het EK en WK natuurlijk een heel ander verhaal.
Maar die interland breaks en dan met name die oefeninterlands kunnen mij gestolen worden. Vroeger was het een unicum om geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal en kregen ook spelers de kans die bij de wat ‘mindere’ clubs speelden. Maar zij waren wel de spelers die in vorm waren en wekelijks lieten zien wedstrijden te kunnen beslissen. Nu moeten wij het doen met het vaste clubje spelers die bij lange na niet allemaal laten zien wat je hoort te doen om geselecteerd te worden. Het is ons kent ons, het lijkt het nieuwe normaal te worden bij de KNVB in Zeist.

Het enige lichtpuntje in mijn ogen in het interland weekend was de goal van Van Persie junior (Shaqueel). In Amsterdam tegen Ajax lijkt het voetbalgen van zijn oudere heer doorgegeven te zijn. De bal kwam voor van links en Van Persie rondde met een bekwame omhaal af. Op nationale televisie werd echter de zoveelste bal de parkeerplaats op geschoten door Promes en co. Nee geef mij maar gewoon onze FC. Spelers zoals Bartje Ramselaar, Sander van de Streek en Maarten
Paes. Ik wil gewoon het mooie rood en wit zien rond dartelen in dat prachtige jubileum shirt.

Ik wil heel graag een fitte spits. Dat lijkt alleen een utopie te worden net zoals het tiki-taka voetbal van Oranje. Nog heel even geduld, Groningen uit staat voor de deur. Hoewel daar een Oranje held van weleer onder contract staat heb ik er vertrouwen in. Lekker weer Utrecht kijken en maar vertellen hoe het beter moet en kan.

Ik kan niet wachten!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht