Column: Keepersgilde

38 schoten. 1 goal. En een tegengoal, dat is het verhaal. We speelden Heerenveen van het kastje naar de muur na een onwennige beginfase. Verdedigingsfout? Ook denk ik, Hoogma stapt in, en wanneer je daarvoor net je directe tegenstander loslaat moet je de bal hebben. Hij had hem niet en daaropvolgend zag Maarten Paes er ook niet goed uit.
Over de international van Jong Oranje gesproken. Positieve coronatest en dus 10 dagen in quarantaine. Het is de situatie van nu. De situatie in heel Nederland, het virus grijpt nog steeds om zich heen en gaat nu ook in het voetbal steeds meer zijn tol eisen. We werden al benadeeld door de overheid door opnieuw de stadions te doen sluiten. Want andere bijeenkomsten en binnen gezang mocht wel. Ik zeg mocht, want zoals het de overheid goed betaamd volgen zij de massa en dus ook de ladingen kritiek die tot stand kwamen. We hadden het als FC Utrecht zijnde als één van de weinige echt goed geregeld. Helaas.

Terug naar de keepers. Fabian de Keijzer een gebroken pols, Paes heel even uit de roulatie en dan blijft er verdomd weinig over. Thijmen Nijhuis een talentvolle keeper maar zeker nog niet klaar voor het echte werk. Dan gaan er ook nog verhalen in de rondte met betrekking tot Michel Vorm. Vorm kent de klappen van de zweep en heeft bij ons maar ook bij Swansea en Tottenham laten zien een uitstekende keeper te zijn. Vorm wilde graag terug naar Utrecht, daar heeft hij geen geheim van gemaakt. Nu moeten we het doen met een Duitse jongen die overgekomen is van het tweede van Borussia Dortmund (4e niveau Duitsland). 25 jaar en nog maar 1 wedstrijd op het hoogste niveau gekeept. Is dat dan een logische aanvulling op ons keepersgilde? Ik vind zelf van niet. Ik had echt graag een ervaren man gezien die onze jonge keepers kon helpen. Eentje die de klappen van de zweep dus kent en eventueel in de toekomst een aanvulling kan zijn in de staf.

Ik had Vorm graag gezien. Nu een interland periode en dan weer lekker voetballen!

Oja, die ballen moeten er wel in!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht