Column: Keuzes

Column: Keuzers

We hebben de drie punten binnen. Dat  is het belangrijkste wat telt natuurlijk. Al was de eerste helft matig (op z’n zachts gezegd) te noemen. Iets met scherp starten dat speelt ons al een paar wedstrijden parten. De kans van Sylla had moeten zitten, helemaal op die positie voor de goal. Neemt niet weg dat ik alle vertrouwen in die jongen heb. De tweede helft was vele malen beter. Nog niet waar toe het behoord te zijn maar we zijn onderweg. Ramselaar scoorde eigenlijk twee prachtige goals waarvan er maar één telde. St Jago in mijn ogen de man van de wedstrijd, echt enorm sterk in de tweede helft evenals Gustafson.


122502596_3392249774164220_1060602590055529566_o

Op naar de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht. Aan onze stand zijn we verplicht deze wedstrijd te winnen. Sociale dienst voetbal is niet toegestaan. Wij hebben er een handje van, maar met deze selectie verwacht ik geen problemen. Zakelijk en proberen zonder enige kleurscheuren de ronde door te komen.

Dalmau en Mahi zijn ook weer terug op het trainingsveld. Het doet mij goed om met name Dalmau weer terug te zien. Een echte spits werd node gemist de afgelopen wedstrijden.

Dan ontvingen we het nieuws dat Thijmen Nijhuis de nieuwe eerste doelman is van FC Utrecht. Schandalig als je het mij vraagt. Natuurlijk Maarten had twee foutjes. Maar dat was de reden niet. Coronaperikelen en goede optredens van Thijmen Nijhuis doen John van den Brom niet meer veranderen. Ik vind het zorgwekkend dat onze eerste doelman op deze manier gepasseerd wordt. Ook met deze uitleg kan ik niet leven. Laat staat het gevoel dat Maarten Paes over houd aan deze beslissing! Het menselijke en logische aspect is naar mijn mening helemaal verdwenen. Hoe kan je nu in vredesnaam de eerste keeper van Jong Oranje vervangen die in alles zijn hielen laat zien aan Nijhuis. Ik vind het ronduit asociaal. Topsport prima, keuzes prima maar wanneer bijvoorbeeld een Boussaid het goed laat zien op de positie van bijvoorbeeld Maher. Kan Boussaid gewoon weer het veld ruimen wanneer Maher fit is. Meten met twee maten! John van den Brom, hier sla je mijn inziens de plank volledig mis. Trek één rechte lijn zonder privileges, want sommige spelers zullen er nooit naast staan ondanks dat zij dit meer verdienen dan anderen.

Ik ben Paes fan, dat klopt. Naar mijn mening de enige eerste keeper in onze selectie. Maarten, langs deze weg. Keep your head up! Kwaliteit komt altijd weer boven drijven!

Tot volgende week.

 Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht