Column: Kracht van een eenheid

Kracht van een eenheid

We hebben een record te pakken! Maar liefst vijf(!) uitwedstrijden op rij werden er gewonnen. Ik ben pas echt trots wanneer we er zes van maken. (Zeg ik met een knipoog) Want de zesde uitwedstrijd is dan uitgerekend tegen de ploeg elders. Maar goed, terug naar de wedstrijd tegen ADO. We hebben één helft echt prima gevoetbald en daar in laten zien dat wij een paar klassen beter zijn dan de gasten van Den Haag. Waarom we dan niet doordrukken om er een nog grotere uitslag van te maken is echter een groot vraagteken. Hetgeen wat ik me kan bedenken is dat je in die eerste helft twee spelers kwijtraakt door een blessure en je het daar mee zakelijk wilt afsluiten nu die wedstrijd al gespeeld was door geen onnodige kaarten en blessures op te lopen. Het favoriete team van “Meneertje behang” staat voor degradatie en dat is in mijn ogen niet meer dan terecht.
Mijn gedachten gaan terug naar twee wedstrijden tegen ADO. De eerste is van het seizoen 2006-2007, FC Utrecht tegen ADO in onze Galgenwaard. Utrecht komt op een 2-0 voorsprong en het uitvak begon zich te roeren. Je kent het wel, in de hekken en netten hangen en het gooien met voorwerpen. Een handjevol Utrecht supporters uiteraard provocerend wat er bij hoort vanuit vak U. Ik zelf zat toentertijd nog op de zuidtribune vak T. Schuin tegenover het uitvak. Ik zat daar met mijn opa, moeder en zusje. Ik herinner het mij als de dag van gister. Één grote knal in de gracht en ik zie als jochie zijnde het hek wat de supporters scheid van elkaar open vliegen. Mijn opa en meerdere supporters schreeuwen: “vrouwen en kinderen naar boven!”. Ik wilde ook naar boven lopen maar mijn opa hield mij tegen. Wij blijven staan, wat er ook gebeurd. Ik heb nog nooit zo tegen mijn opa opgekeken. Wat een lef en wat een vuur. Het waren een paar hele spannende minuten die voelden als een uur. Ik stond er met een riem in mijn handen te wachten op wat komen ging. Prompt hoorden we nog een knal en kwam de Bunnikside door het andere hek heen. Als eenheid naar de mensen die hulp nodig hadden. In dit geval de gezinnen op de zuidtribune. Ik vergeet het nooit meer,
er stond één man met zijn riem in zijn hand bij de eerste trap vanaf het uitvak. Hij was aan het slaan en schoppen alsof zijn leven er van af hing. Een één mans leger die de ene hagenees na de ander naar beneden werkte alsof het poppetjes lego waren totdat de eenheid hem te hulp schoot.

Een hoop vuurwerk bij de andere herinnering, want wie aan ADO denkt.. Denkt aan Legia Warschau.In 2002 de tegenstander tegen FC Utrecht in de Uefa league. Een vuurwerkshow in negatieve zin, want vanuit het uitvak worden fakkels gegooid richting Utrecht fans en op het veld. In ons eigen huis notabene. Dat werd niet getolereerd door Utrecht supporters en zij lieten nog maar een keer zien wat voor een eenheid zij als supporters waren en zijn. Er komen supporters het veld op om hun huis met hand en tand te verdedigen. Wat resulteert dat de wedstrijd 38(!) minuten stilgelegen heeft. Ik wil uiteraard geen rellen goed praten. Maar de kracht van een eenheid dat FC Utrecht heet liet nog maar eens zien dat de FC Utrecht DNA sterker is dan menig iemand zal denken.

FC Utrecht zijn wij met en voor elkaar.

Tot volgende week.
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht