Column: Met beide benen op de grond

Column: Met beide benen op de grond

Daags na de nederlaag tegen FC Twente baal ik. De manier waarop we deze wedstrijd verliezen is totaal onnodig. Natuurlijk is FC Twente gewoon een hele lastige tegenstander maar het contrast in het spel van onze FC is nog te groot. Het verval in kwaliteit ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord is enorm.


224388363_4178456515543538_8628158901547706699_n

Spelers gaven niet thuis of waren afwezig, net hoe je het noemen wilt. Gustafson, Sylla maar ook Ramselaar stonden wel in het veld maar iets kunnen creëren was niet het geval. En daar wil ik graag een gevoelig punt aanhalen. Ramselaar, jongen van de club speelde gewoon geen goede wedstrijd. En ik wordt het een beetje beu dat de redenen volgens ‘vele kenners’ ligt aan de positie waar Ramselaar staat. Zelf ben ik daar ook onderdeel van geweest. Lang heb ik geroepen dat Bart Ramselaar op ‘tien’ moet spelen om echt te renderen. Maar verschillende wedstrijden inclusief Feyenoord thuis hebben aangetoond dat Ramselaar ook meer dan prima op links uit de voeten kan. Maar wanneer een Gustafson bijvoorbeeld een slechte wedstrijd speelt is de wereld te klein en ‘moet hij weg’.

Om even in contrast te plaatsen: Heeft Ramselaar buiten de sporadische goede wedstrijden zijn niveau van voor zijn eerdere vertrek wel eens geëvenaard? De verhoudingen liggen daarin wel wat scheef en dat merk ik ook bij mezelf. Een Gustafson kan veel minder goed doen dan bijvoorbeeld een Ramselaar die ik er nu toevallig naast pak maar dat had net zo goed een Ter Avest of Janssen kunnen zijn. Deze jongens spelen nu al een tijdje hier in Utrecht en weten wat er gevraagd wordt. Als Maher geïsoleerd word in de opbouw horen, mijns inziens, Gustafson of Ramselaar op te staan met hun kwaliteiten. Dit hebben zij in de wedstrijd tegen FC Twente dus gewoon niet goed gedaan. Of het hele seizoen nu verloren is en we er niets van kunnen? Absoluut, we moeten uitkijken dat we de degradatie play-offs niet kunnen ontlopen (Zeg ik sarcastisch).

Ik heb nog steeds het volste vertrouwen, want ook andere teams die bijvoorbeeld de laatste jaren structureel boven ons eindigen lopen wel eens tegen een zeperd aan bij bijvoorbeeld FC Twente, Heerenveen of FC Groningen. Kan gebeuren, niets aan de hand. Dat het beter moet? Dat weten alle spelers in kwestie zelf ook wel. Het moet echt beter wil je die bewuste volgende stappen zetten die je als club en selectie zo graag wilt zetten. Het besef is er dus, nu nog omzetten in het doen.

Come on Utreg!
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht