Column: Mister FC Utrecht

Hoewel Jean-Paul de Jong natuurlijk onmiskenbaar een clubicoon is, is Leo van Veen voor mij nog altijd de enige echte Mister FC Utrecht. Zijn lange staat van dienst bij zowel voorganger DOS als de FC is enorm groot.


Van Veen

Tijdens het applaus in de zesde minuut in de wedstrijd tegen FC Emmen moest ik toch ook even aan Leo denken. Was het immers in de jaren ’90 ook niet zo dat een icoon van de club vol hoop en vertrouwen van de aanhang werd gepresenteerd als nieuwe trainer? Een “jochie” van de stad en club die de mensen tenminste begreep en in zijn eigen Galgenwaard een groep voetballers naar grote hoogtes moest brengen? Oudere supporters weten nog hoe het afliep met Leo van Veen als trainer. Ook hij vertrok niet over een rode loper van het Herculesplein. Met Jean-Paul is nu net zoiets aan de hand. Een jongen die we in Utrecht graag zagen voetballen: voorop in de strijd en nooit te beroerd om met zijn supporters een praatje aan te knopen. Op het veld een kaartenkoning, daarbuiten een vriendelijk mens dat gepassioneerd over zijn club kon vertellen. Ook hem werd uiteindelijk de achterdeur gewezen. Pijnlijk.

Wat niet pijnlijk was, was dus het applaus voor Jean-Paul de Jong in de zesde minuut. Het voetbal dat vervolgens werd gepresenteerd was dat overigens weer wel.

Leo van Veen is nog regelmatig in de Galgenwaard te vinden om naar de verrichtingen van zijn FC te kijken. Laten we hopen dat Jean-Paul de Jong dit in de toekomst ook nog vaak zal doen. Het moge duidelijk zijn dat hij welkom is en zal blijven.

Danny

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht