Column: Niet te veel waarde

Column: Niet te veel waarde

Oefenwedstrijden, voorheen voornamelijk tegen amateurclubs. Door de huidige coronacrisis kiezen de meeste BVO’s voor zekerheid door tegen andere BVO’s te voetballen. Ikzelf hecht er niet zo veel waarde aan, het is kijken hoe de jongens er voor staan en welke er gaan aanhaken en afhaken. Het moge duidelijk zijn dat bijvoorbeeld een Pabai en Bergström er (nog) niet klaar voor zijn. Een tegenstander zoals Ajax dat de maximale weerstand bied is een goede leerschool voor zowel spelers als trainers om een goed beeld te hebben hoe zij er voor staan. Er is nog zat werk aan de winkel dus.


Thuisshirt 2020

Frans liet zich ontvallen dat er twee ‘topspelers’ onderweg zijn naar onze club. Het namen raden kan dus beginnen. Stef de Bont goed geïnformeerde journalist van de VI liet weten dat Eljero Elia op het punt staat om bij onze FC te tekenen. Met zijn ervaring een goede speler en kan nog wel even mee. Werd in Turkije kampioen en ook daar voor bij Feyenoord liet hij nog regelmatig mooie dingen zien. Een topspeler voor Utrecht begrippen en geeft ons ook een inkijkje in hoeverre Utrecht stappen aan het zetten is door in deze categorie spelers te gaan mikken.

Het uitlichten van de selectie, ditmaal de middenvelders.

Gustafson, reserve aanvoerder en strafschoppen specialist. Gustafson heeft de afgelopen seizoenen bewezen een belangrijke kracht te zijn in dit elftal. Hoewel zijn houding af en toe wat laconiek oogt maakt hij dat regelmatig goed met mooie passes en benutte strafschoppen. Een ‘zekerheidje’ voor van den Brom.

Joris van Overeem, de controleur en stofzuiger. Joris heeft zich terug in de basis geknokt en gaat deze plek mijn inziens ook niet meer weggeven.  Een belangrijke speler die het vuile werk opknapt zodat anderen kunnen excelleren.

Maher, een sierlijke nummer acht. Een nummer acht is de ideale positie voor Maher lijkt mij. Zo vallen zijn verdedigende mankementen niet zo snel op dan wanneer hij op de ‘zes’ positie speelt. Kan fantastische wedstrijden afwisselen met onzichtbare. Hopelijk wordt hij dit seizoen daar wat constanter in.

Ramselaar, kind van de club. Ik ben fan van Bart, van nature een echte voetballer. Kan fantastisch tussen de linies spelen en zijn versnelling is van uitermate hoog niveau. Ook als hangende vrije linksbuiten kan hij uit de voeten.

Davy van den Berg, de verassing van komend seizoen? Hij heeft nog een hoop te leren absoluut maar ook deze jongen straalt voetbal uit en heeft de brutaliteit in zich. Zijn passes tegen AZ toonde zijn potentie en klasse. Tegen Ajax verloor hij nog regelmatig zijn tegenstander uit het oog. Eentje om in de gaten te houden.

Urby, onze eigen ‘veteraan’. Liet vorig seizoen op momenten zijn internationale topklasse zien. Weet wat er gevraagd wordt en kan een mentor zijn voor jonge spelers. Dat hij officieel nog niet bij ons speelt maar wel blijft trainen en oefenwedstrijden blijft spelen lijkt dit een kwestie van tijd.

Van de Streek, onvermoeibare diepgaande middenvelder. Het middenveld is overvol en het lijkt er op dat Sander buiten de boot gaat vallen. Dat leek vorig jaar ook zo maar speelde nagenoeg alle wedstrijden mede door zijn onverzettelijkheid en uithoudingsvermogen. Kan een hele wedstrijd een man uitschakelen en ook nog gevaarlijk voor de goal komen. Ook zulke jongens heb je nodig.

Keuzes te over voor onze trainer. Hopelijk kan John van de Brom ook de juiste maken. Dan gaan we een mooi seizoen tegemoet. Desondanks dat het een oefenwedstrijd was waar ik niet veel waarde aan hecht..

5-1 verliezen van die club is niet leuk.. tijd voor een revanche in de competitie!

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht