Column: Nieuw seizoen

Nieuw seizoen

Voor de Supportersvereniging FC Utrecht schrijft Dustin Bronius een column op www.svfcu.nl
Lees zijn nieuwe bijdrage op deze pagina.


Wesley Sneijder

Nieuw seizoen

Het is weer begonnen. De eerste trainingen zitten er inmiddels op en van horen zeggen zit er vuur in deze ploeg. Django Warmerdam is onze selectie komen versterken en gaat als het goed is de hele linkerflank bestrijken. Ik zou zeggen: 'Django, maak ons maar wat warmer dan.'

Het grootste nieuwsfeitje rondom onze club dit seizoen is natuurlijk ons vijftigjarig bestaan. Wat een mijlpaal en wat zijn er al mooie dingen gedaan. Het had natuurlijk allemaal grootser geweest buiten deze tijd van 'crisis'. Geen corona die ons tegenhoudt om onze club te eren met het vijftigjarig bestaan. Hopelijk worden de sportieve prestaties die onze spelers gaan leveren van ongekend niveau. Zodat we dit vijftigjarig bestaan een dikke gouden rand kunnen geven.

Ander groot nieuws. Wesley Sneijder gaat er serieus over na denken om een rentree te maken in de voetballerij. En welteverstaan bij onze club.
'Die dikke tuinkabouter, Meneer Baco, Papzak, Alcoholist en Geldgraaier.' Ik heb ze allemaal voorbij zien komen. Heel de voetbalwereld is sceptisch. Marco van Basten was zo'n beetje één van de weinige die een goed woord over onze record international over had. Natuurlijk iedereen praat vol lof over zijn sportieve prestaties in het verleden. Maar omdat Wesley gestopt is en een 'tikkeltje' zwaarder is geworden kan hij er in eens niks meer van?

Wat er ook gaat gebeuren met Sneijder wel of niet. FC Utrecht leeft. Ondanks de crisis, ondanks alles wat er in en om de club gebeurd. We zijn vijftig jaar. En dit jaar wordt zogezegd ons jaar. De ambitie is uitgesproken om de top drie aan te vallen. Iets te optimistisch? Misschien wel. Maar als club zijnde moet je een keer omhoog durven en willen kijken. Mijn respect is dan ook enorm groot met het uitspreken van deze ambitie. Vooruit kijken en doorgaan want stil staan is achteruitgang.

We zijn Utrecht met z'n allen! Op naar een mooi seizoen!

Dustin Bronius

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht