Column: Nog 1 keer Zaka en Ayoub

Onze Marokkaanse tandem, Zaka en Ayoub. Straatjochies, de een uit Utrecht, de ander uit Amsterdam. Het zijn vrienden, dat zie je. In en buiten het veld weten ze elkaar uitstekend te vinden. Het zijn voetballers, echte voetballers. Ze delen de passie voor de steekpass, straatvoetbal, de schijnbeweging, het balletje terughalen en het maken van mooie doelpunten. Dit zijn jongens die wij in Utrecht niet altijd in de ploeg hebben. Jongens die met individuele klasse het verschil maken en beslissend zijn. Buitencategorie-voetballers.


022

Hoe vaak hebben zij er niet voor gezorgd dat ik op de banken heb staan juichen, zelfs huilen. Ayoub die de 1-0 maakt tegen Ajax in de 84e minuut in 2015 en Labyad die de 2-0  op weergaloze wijze tegen Valetta in de goal schiet. Het is de techniek hoe zij tegenstanders uitschakelen, zo verfijnd. Het zijn mannetjes en die mannetjes worden gewaardeerd in Utrecht. Mede door hen staat Utrecht op de Europese kaart en doen wij de laatste jaren mee in de subtop van de eredivisie. Ik ben benieuwd hoe we het verlies van kwaliteit het aankomend seizoen oppakken. Het aantrekken van Van Overeem is een goede eerste stap!

Het is trouwens niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik begrijp niet dat Zakaria met een Ajax-shirt rondloopt na Utrecht-Ajax en ik kan zijn vele media-optredens om een transfer af te dwingen ook niet waarderen. Die jongen heeft het helemaal niet nodig. Als hij zijn voeten laat spreken, bereikt hij net zo veel of misschien wel meer. Ik heb het er moeilijk mee, net zoals met de overstap van Ten Hag. Het is niet dat hij gaat, maar hoe hij gaat. Een voetballer als Labyad heeft ambitie, ik weet het en ik moet accepteren dat dat soort jongens passanten zijn. Het heeft ook geen zin om ze langer te houden, want dan worden ze vervelend. Gaan ze met Ajax-shirtjes rondlopen en zo. Het is daarom tijd om afscheid te nemen. Zaka, bedankt voor je inzet, je doelpunten en je geweldige acties. Ik heb van je genoten.

Ayoub is voor mij een ander verhaal. Hij zit meer dan tien jaar bij de club en wat heeft het goed gedaan! Al zijn goals, als zijn passeerbewegingen en zijn steekballetjes. Er zijn ook zat verbeterpunten te noemen, maar ik vind dit niet het moment om die nu te bespreken. De transfer naar Feyenoord is hem gegund. Hij heeft de supporters gelukkig gemaakt met zijn prestaties op het veld en naast het veld. Een sociale kerel die de tijd neemt voor een praatje en altijd goedgezind is. Yassin, bedankt voor alles wat je Utrecht hebt gegeven. Je bent een jongen van de club. Mijn dank en respect is groot!

Ja, en nu is het moment gekomen. Zaterdag, de laatste keer in de Galgenwaard in het mooiste shirtje van de wereld. Zaterdag tegen Vitesse, de finale van de play-offs! Geef alles; strooi met steekballen, speel die Büttner en die rare laatste man door zijn benen, schop er een paar goals in, maak die gasten helemaal gek! We staan er zaterdag met velen en we vechten met jullie mee! Allemaal met 1 doel, Utrecht Europa in. Nog 1 x Zaka en Ayoub. Maak ons trots!

Utrecht till i die!

Geschreven door R van U

Like de pagina www.facebook.com/kraakie voor meer columns

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht